Kuchařský souboj

Ve dnech 11. až 14. března se konala kolejní soutěž Prostřeno!, v níž čtyři studentské týmy připravovaly pokrmy, které si samy vybraly, uvařily a naservírovaly. Vychovatelé jakožto porotci lahodné pokrmy degustovali a poté samozřejmě hodnotili.

Naše ryze klučičí družstvo připravovalo kuřecí špíz v marinádě. Byl tak povedený, že dokázal vyřadit z provozu můj elektrický gril, který jsem si bez povolení půjčil doma. Dost jsme si tedy věřili a mysleli na vítězství. Z vyhlašování výsledků, které mělo proběhnout přesně za týden, jsme byli značně nervózní. Naše nervozita se protáhla ještě o další týden, jelikož všichni kvintáni si v Rakousku užívali lyžařský výcvik.

V den vyhlášení se všechny týmy svolaly do haly kolejí, kde veškerému dění přihlížel značný počet diváků. Na stole ležely čtyři pánvičky a pod každou z nich byl lístek s umístěním a bodovým ohodnocením každého týmu. Atmosféra v hale byla hustá, že by se dala krájet jen tím nejostřejším nožem, a uvnitř každého týmu panovala napjatá nálada jak při hodnocení Zdeňkem Pohlreichem. Kolik jsme dostali bodů? Nepokazili jsme něco? Byly pokoje správně připravené na šmejděníčko šmejdění? Jak na vychovatele zapůsobil Martin Kubíček, který bavil hodnotitele tím, že četl vtipy?

Pánve odklopeny a… vyhráli jsme! Nakonec jsme opravdu vyhráli, a to s 37 získanými body. Druhé skončily holky z oranžové koleje (36 bodů) a třetí místo obsadila děvčata ze žluté (35 bodů). Šlo o vyrovnaný zápas mezi kuchtíky, v němž se počítal každý detail, který přidal, nebo ubral bod.

Za náš tým (V. Kolomazník, A. Popov, H. Hladík a J. Schneider) děkuji především porotcům!