Logická olympiáda 2021

Na podzim proběhl již 14. ročník Logické olympiády, pochopitelně za hojné účasti studentů našeho gymnázia. Těch se tradičně týkaly dvě kategorie; žáci primy až kvarty soutěžili v kategorii B, studenti kvinty až oktávy v kategorii C.

Do soutěže se letos ve všech kategoriích registrovalo rekordních 75 237 žáků z 3 286 škol.

Do úvodního kola se v kategorii B zapojilo 33 našich studentů. Nejlépe vyšlo čtveřici Elen Prokešová (kvarta A), Christian Štumpf (tercie B), Tomáš Doulík a Lucie Víšková (oba sekunda B). První dva jmenovaní postoupili do krajského semifinále, které se konalo 5. 11. 2021 přímo v Open Gate. Tam potvrdili své kvality a k naší velké radosti postoupili do finále soutěže, které se bude konat 29. 11. 2021 v Míčovně Pražského hradu. Elen Prokešová dokonce krajské semifinále své kategorie v konkurenci 38 řešitelů vyhrála!

V kategorii C se úvodního kola zúčastnilo 17 našich studentů. Nejúspěšnějšími řešiteli byli: Vilém Rožek (oktáva A), Oliver Škařupa (septima A), Matthew Novák (septima B), Daniel Strnad (sexta B), David Houžvička (kvinta A) a Petr Kužela (septima A). Všech šest se také kvalifikovalo do krajského semifinále. V něm si vybojoval postup do finále Vilém Rožek, který se umístil na 4. místě z celkového počtu 38 řešitelů.

Všem účastníkům soutěže děkujeme! Třem našim finalistům gratulujeme a přejeme jim hodně štěstí v jejich závěrečném zápolení.

Více informací o soutěži naleznete na webových stránkách organizátorů zde .

Podívat se můžete také na reportáž o soutěži ve Studiu 6 České televize, kde byl hostem náš bývalý student a několikanásobný úspěšný řešitel Logické olympiády Jan Hrebík.