​Logická olympiáda poosmé

Během září se všichni studenti v České republice mohli zapojit do soutěže Logická olympiáda, kterou již poosmé organizuje společnost Mensa ČR. Jak název soutěže napovídá, zaměřuje se především na prověření logického úsudku našich školáků. O její popularitě výmluvně svědčí následující čísla: v minulém roce se jí zúčastnilo téměř 60 000 studentů z necelých tří tisícovek škol. Soutěž je rozdělena do čtyř kategorií podle věku. V každé kategorii postoupí z domácího kola padesát nejlepších řešitelů do kola krajského a odtud potom zhruba nejlepších deset do kola celostátního.

Mezi úspěšnými účastníky kvalifikačního kola byla i celá řada studentů z Open Gate a my jim všem pochopitelně gratulujeme k postupu do kola krajského. Konkrétně se jedná o Denise Zaorala (kategorie 1. stupeň ZŠ), Matthewa Nováka, Petra Kuželu, Amálii Kulhánkovou a Nelu Uhlířovou (kategorie 2. stupeň ZŠ), Václava Trpišovského, Jakuba Káru a Jana Kačenku (kategorie střední školy).

Již potřetí se bude krajské kolo Logické olympiády konat na půdě naší školy, tudíž je nám ctí, že v pátek 3. 11. 2017 přivítáme 150 talentovaných studentů z celého Středočeského kraje. Samozřejmě věříme, že ani v krajském kole se naši zástupci neztratí a alespoň někteří z nich postoupí do kola celorepublikového.

Více se o soutěži, jíž je naše škola partnerem, dozvíte zde: http://www.logickaolympiada.cz.

Luděk Michalik