Malé/velké ohlédnutí: Jak se měli v prvním pololetí druháci?

Můžete sami posoudit, jak se měly děti ve druhé třídě - zažily toho spoustu. Zejména se povedlo pár akcí, díky kterým se krůček po krůčku dařilo stmelovat kolektiv.

Hned na začátku školního roku jsme vyrazili na Farmu Bláto, kde jsme viděli, jak se vyrábí sýr a mléčné produkty, nechyběla všechna domácí zvířata a hlavně legrace.

Společně jsme samozřejmě oslavili 100 let od založení republiky a vydali se na hřbitov, kde jsme zapálili svíčku padlým vojákům.

V prvním pololetí samozřejmě nechybělo zdobení vánočních svícnů. Sešli jsme se i s rodiči, kteří nám pomáhali, společně jsme si zazpívali koledy a naladili se na vánoční svátky. Druháci velmi rádi jezdí rozdávat radost do domova důchodců, kde proběhla vůbec první dílna i se seniory v historii OG.  Spolupráce to byla úžasná a my už vymýšlíme další radosti, které přivezeme všem seniorům.

Jako každým rokem se v OG konala besídka, kterou jsme si tanečně užili a předvedli tance z dob minulých až po ty moderní, cílem bylo pobavit diváky a já myslím, že se to vcelku povedlo.

Druháci mají rádi zimu a zimní radovánky, proto jsme se vydali na víkend na hory, kde jsme zažili nevídané věci a to bobové závody, plavecké závody, několik ušlých kilometrů, asi sto snědených vdolků a viděli jsme jednodenní telátka a krásné krávy, které jsme drbali za uchem.

První pololetí jsme zakončili na bruslení v Mercur areně, kde děti předváděly neuvěřitelné kousky bruslařské, ale i ty akrobatické.

Těšíme se na další pololetí. A na co se těšíme ještě víc? Jsou to společné zážitky jak ve třídě, tak mimo ni.