​Máme za sebou další zápas FLOGu

Buldoci vlétli na palubovku sportovní haly jako hladoví psi a Santové nevěděli, kde jim hlava stojí. Nestíhali chytat rychlé útoky soupeře, pokrývat střelce před bránou a hlavně kazili rozehrávku a kupili jednu školáckou chybu za druhou. Nejprve Hanzálek propadl u mantinelu v souboji s Borovičem, který přesně dal křížnou přihrávku na Archalouse, který suverénně zakončil. Po chvíli situace jako přes kopírák, jen Archalousovi nahrával Schneider. A po tři a půl minutách hry to bylo už o tři góly. Mikulanda uspěl ve středu hřiště v ostrém souboji proti dvěma protihráčům, adresoval opět krásnou krosovou přihrávku Říhovi a ten se štěstím zavěsil potřetí. Tahle studená sprcha santy konečně probrala, takže se začali přeci jen trochu tlačit dopředu. Přesto byla v první třetině zcela jasná dominance Buldoků. Zmar týmu pojmenovaném po bájném obyvateli severní točny dokumentoval jeho nejzkušenější hráč Plešák, který zpoza vlastní kasy nepochopitelně namazal před bránou hlídkujícímu Archalousovi. Ten měl dost času slušně poděkovat, pozdravit rodinné příslušníky na lavičce i v hledišti, optat se Jersenského, kam že by si ho přál, a pak míček pověsit do vinglu. Uff. První třetina, to byl teda fičák.

Druhá perioda byla ale o něčem úplně jiném. Nevím, jaký použil Klauz saponát, ale jisté je, že svým svěřencům řádně umyl hlavy. A čerstvě umytí santíci pojali své představení na hřišti zcela jinak, než tomu bylo před přestávkou. Aktivně napadali rozehrávající obránce a nutili Luky k chybám, zpřesnili obrannou hru a hlavně se nebáli s míčkem na holích něco vymyslet. A světe div se, ono to fungovalo. Nádherné sólo přes tři protihráče předvedl Klauz, Hanzálek s Šindelářem skvěle zavírali mantinely a vymýšleli zajímavé útoky. Nicméně střelci selhávali i ve vyložených šancích.

Třetí třetina byla pokračováním té druhé. Aktivita se zahnízdila na holích hráčů v modrém, ale s koncovkou si ne a ne poradit. Na rozdíl od druhé třetiny ale buldoci vytáhli svou obranu, a tak nebyla nouze o šance ani na druhé straně. V brejcích si na Jersenském vylámali zuby mladý Luka i Archalous, jeho sestra orazítkovala jenom tyč. Změnu skóre přinesla až přesilovka po hlavičce Archalouse. Klauz naservíroval Plešákovi, kterýz jedničky procedil míček postojem Hošťálka. Santové se dál tlačili do zakončení, ale z volného úderu prostřelil zeď i gólmana Ondra Luka. A bylo rozhodnuto.

Santové – Buldogs 1:5

Třetiny 0:4, 0:0, 1:1, střely 13:22, vyloučení 0:2, góly Archalous 3, Říha, Luka – Plešák

Statistiky si prohlédněte zde.

Michal Kašpar