Maturitní výsledky 2019

Maturitní zkoušky 2019

Gratulujeme letošním maturantům k úspěšnému zakončení OPEN GATE, pojďme se nyní na jejich výsledky společně podívat. Studenti tradičně skládali dvě zkoušky státní společné části a tři povinné profilové (jedna studentka přidala ještě jednu nepovinnou).

Ve státní části to v našem případě byl český a anglický jazyk ve všech 18 případech. Připomínám, že tato zkouška má tři části, dvě písemné – sloh a didaktický test a ústní.

V angličtině tradičně 18x výborná, v češtině, také tradičně výsledky pestřejší, 8x výborně, 8x chvalitebně a 2x dobře. Chcete-li průměry, pak v AJ je to prosté 1,0! a v ČJ 1,6. Skvělé výsledky, gratulujeme! Když se mrkneme lehce do minulosti, pak vidíme, že u AJ je naše statistická řada dost monotónní a u ČJ je to nejlepší výsledek za poslední tři roky a pro zajímavost – stejný jako v roce 2015.

Ve školní profilové části skládali studenti 55 zkoušek (17x tři a jednou čtyři), celkem 51x obstáli na výbornou, 3x chvalitebně, a jednou dobře. To činí průměr 1,09, třetí nejlepší za devět let existence maturit v této podobě. Jinak zkoušky skládali po většinou z ekonomie, matematiky, francouzštiny, dále pak z chemie, fyziky, politologie, dějepisu, psychologie a jednotlivci pak z biologie, němčiny, španělštiny a výtvarného umění.

Sedm našich letošních maturantů mělo samé výborné, dalších sedm mělo jednu chvalitebnou, celkem tedy 14 prospělo s vyznamenáním tj. 78 %. Vynikající!

Připomínám, že všech 18 maturantů skládalo během května také zkoušky mezinárodní maturity IB, dvanáct z nich kompletní diplom, tedy dalších šest předmětů plus EE, CAS a ToK. (závěrečná práce, komunitní činnost, a práce z předmětu Theory of Knowledge). Výsledky těchto zkoušek budou známy v červenci, my Vám je tradičně přineseme až na konci prázdnin, aby nezapadly.  To Vám také přineseme již jasné cílové destinace dalšího studia našich letošních absolventů. Zatím to dle jejich přijetí vypadá na Anglii, Skotsko, USA, Holandsko, Itálii, Izrael a ČR, konkrétní města a univerzity tedy později.

Tedy Bety, Theo, Teo, Jakube, Václave, Radime, Davide, Matěji, Martine, Adélo, Terezo, Johanko, Aničko, Maruško, Natálie, Alexi, Michale a Johane ať se Vám v tom širém světě daří. Nezapomeneme!