Mezinárodní maturita International Baccalaureate 2021

Mezinárodní maturita International Baccalaureate je úplně jiná než ta česká. Studenti si vybírají šest předmětů a přípravě se věnují poslední dva roky studia. S hodnocením musí být také trpělivější, obdrží ho až v červenci. A když jsme zprávu o letošních výsledcích našich absolventů obdrželi, tak se nám podlomila kolena. Doslova. Plný počet, tedy 45 bodů, pro pět našich absolventů, tak to jsme ještě neměli.

Jsme hrdí na výsledky všech absolventů. Top hodnocení 40+ bodů letos získalo 16 z nich a vysoký průměr za všechny absolventy, 39,8 bodu, potvrzuje, že všichni byli prostě skvělí. A jak všichni víme, příprava byla po dlouhé týdny distanční výuky mnohem složitější.

Z pěti našich premiantů čerpali čtyři stipendium od Nadace The Kellner Family Foundation, některé bude nadace dál podporovat i při jejich studiu na univerzitě.

Pro srovnání
✅ v květnu 2021 absolvovalo mezinárodní maturitu IB více než 170 000 studentů ve školách po celém světě, jejich průměrný výsledek byl 33 bodů. 
✅ z celkového počtu absolventů IB jich dosáhlo skóre 40+ bodů pouze 9 %

Studenti si naši školu vybírají díky dostupnému mezinárodnímu vzdělání, které jim dává možnost velmi dobrého uplatnění v globálním světě. Naši studenti si můžou vybrat IB, českou maturitu nebo různé kombinace obou zkoušek. Převážnou část studia je připravujeme na všechny možnosti.