Mikulášská reportáž z florbalu

V dopravní drama se změnilo utkání bloudivých a silničářů. Suska postrádala Poráče, kdežto soupeři nastoupili v plné síle. Ale Valeše si oranžoví obránci dobře přebírali a ostatní bludičky tolik nebezpečné nebyly. A tak měli víc ze hry silničáři. Jejich hra však nebyla moc ke koukání, drncalo to jako venkovská okreska. Jenže byli efektivní. V podobných situací dvakrát nahazoval do ohně Kopřiva a dvakrát se skoro stejně prosadil Schneider. Zdálo se, že silničáři mají hru pod kontrolou, ale pak přišel kiks Votlučkové, která propusila dalekonosnou ránu Šindeláře. Nutno podotknout, že v dalším průběhu zápasu svou chybu výborným výkonem odčinila. V závěru prvního poločasu měli dvě tutovky Kopřiva a Schneider, ale Theuer čaroval. V druhé půli se hra vyrovnala, šance byly na obou stranách. Valešovi ve čtvrtek večer nebylo přáno. Dostal se jen ke dvěma volným střelám – a obě cinkly o tyč. Na druhé straně hroťáci Kopřiva se Schneiderem nedali ani nejvyloženější šance, ani když dostali luxusní šanci dva na nikoho. Přibližně v polovině druhé části hry zamkli bludišťáci svého soupeře na jeho půlce, obránci nemohli dlouhé minuty vystřídat, přesto s vypětím všech sil a se špetkou štěstí odolali. Poslední dvě minutky si už zkušeně pohlídali a do žádné vyložené šance soupeře nepustili. Připsali si tak tři body za hubené vítězství 2:1.

Správa a údržba silnic Středočeského kraje - Loudaví a Steklí 2:1 (2:1)

Branky: Schneider 2 – Šindelář; střely 15 – 14; hvězdy: 1. Schneider, 2. Votlučková, 3. Kopřiva

Ve druhém zápase postavila jelita takovou sestavu, že jim konečně někdo seděl na střídačce. Po zranění se vrátil Witt, poprvé zabojoval Zahranyčnyj a představila se nová akvizice - Voda. Faraoni postrádali gólmanskou jedničku Jersenského, a tak masku nasadil Klauz. V obraně byla jeho absence znát a hráči v bílém měli navrch. Už ve třetí minutě dnes jediný hrající Mikulanda (ten starší) ideálně našel Ledvinku a ten pověsil míček nad rameno Klauze. Potom měli navrch modří faraoni, ale jelimani bránili dobře. Tlak gradoval v sedmé minutě, Hošťálkův gól však nebyl uznán pro předchozí hvizd rozhodčího.

Poté se hra vyrovnala, větší šance měli zabijačkoví požitkáři, v největší se ocitl premiant Voda. Byl před Klauzem tak sám, že se polekal a nezakončil. Těsně před pauzou chtěl Klauz vyslat dlouhou přihrávkou své spoluhráče na zteč, ale přehodil půlicí čáru. Do volného úderu se opřel Fronc a k překvapení všech míček zastavila až síť. Sekundu před poločasem! Po pauze byli překvapivě aktivnější jelimani.

Po přísném vyloučení Červeného dostali faraoni výhodu přesilové hry, ale nevedli si vůbec dobře. Dokonce tahali míček z vlastní sítě, ale stejně jak v první půlce u soupeře ho tam dostal Mikulanda až po odpískání volného úderu. Po jeho provedení se míček odrazil na „modrou“ k Dunovskému, ryšavý střelec zavřel oči a jeho střela dun - dun se po trajektorii tyč - záda dostala do sítě. V nouzi nejvyšší se konečně povedla individuální akce Hladíkovi, který obehrál obránce a přesně zakončil. Týž hráč dostal po faulu na svou osobu šanci nájezd si zopakovat, ale při blafáku mu míček utekl do rohu. Dvě minuty před koncem po volném úderu snížil na nejtěsnější rozdíl Hošťálek a rázem bylo o co hrát. Chvíli na to zatáhl za ruční brzdu Zahranyčnyj a šel si o svém prohřešku popřemýšlet na trestnou. Přesilovka byla jako přes kopírák té první: Dunovský v brejku našel svého kapitána a vrchní jeliman dal výsledku definitivu. Jelita zaslouženě vyhrála 4:2.

Jelita – AlCuPHO 4:2  (2:0)

Branky: Ledvinka, Fronc, Dunovský, Červený – Hladík, Hošťálek; přesilovky 0:2 bez využití, v oslabení 2:0; střely 19 – 9; hvězdy: 1. Dunovský, 2. Hošťálek, 3. P. Mikulanda

Zde si prohlédněte aktualizované tabulky.