​Miloš Forman by byl hrdý

„Nejlepší ples v historii Open Gate” je hodnocení, které jsem v pondělí slyšela hned několikrát. A jelikož se jednalo o maturitní ples mé třídy, láska, kterou ke svým studentům cítím, mi zabraňuje posoudit ho jinak.

Proč tedy minulou páteční noc většina mých kolegů, studentů a jejich rodinných příslušníků vnímá právě takto? Důvodů je hned několik. V první řadě - téma plesu, filmový muzikál Hair, režírovaný Milošem Formanem, je originálním pojetím slavnostního večera maturantů. Další faktor vystihla svými slovy Míša Grapenjuková: „Šli jsme do toho celým svým srdcem.“

Vášeň, s níž oktaváni ples připravovali, se projevila nejen na předtančení (ke zhlédnutí zde), půlnočním překvapení, na tancích s učiteli, vychovateli i rodiči, ale i na ostatních detailech, například na květinových dekoracích, výběru hudby nebo moderátora večera, jímž byl Kamil Bartošek, české veřejnosti známý spíše pod uměleckým jménem Kazma. Za zmínku také stojí překvapení připravené učitelským sborem. Pedagogové pro maturanty složili píseň a spolu s hudebním sborem Mariachi Azteca de Praga ji přede všemi zapěli.

Atmosféra této noci byla neuvěřitelně veselá a entuziastická. Tomu samozřejmě napomohli samotní studenti oktávy, jejich rodiny a přátelé, z nichž vyzařovala radost a pýcha. A když opomeneme nečekané mdloby a drobné technické nedostatky, byla tato událost bez pochyby velkým úspěchem!

Fotogalerii si prohlédněte zde.

Milena Caba (z originálu přeložili Robert Bihary a Jan Ferbr)