Módní přehlídka

Pedagogové naší školy mívají zvláštní koníčky, o kterých se ale už tak nějak ví. Ať jde o oplétání stromů, louskání vlašských ořechů, pečení vánočních perníčků, znalost mrtvých jazyků nebo sledování hipsterských seriálů. I komunitě OG zůstalo ovšem utajeno, že někteří učitelé mají bohaté zkušenosti ze světa módy.

Dejme nejprve slovo našemu přednímu fotografovi Janu Černému: „V souvislosti s novým dress codem jsem dostal za úkol nafotit tematickou minisérii se vzorově oblékanými učiteli. Můj pohled upoutala hned čtveřice z nich. Nejen tím, jak elegantně se v perfektním oblečení pohybovala, ale později i jistotou před objektivem.“ Oko zkušeného fotografa se opravdu nezklamalo, všichni čtyři se ve světle reflektorů totiž cítí jako ryby ve vodě. Náš reportér je po nafocení minisérie požádal, aby poodkryli svá dosavadní tajemství.

„Každé ráno strávím před zrcadlem minimálně hodinu, prostě mi dělá dobře, když hezky vypadám,“ říká majitel pestré škály motýlků, rodák z regionu, který ve světě módy proslavila Eva Herzigová, Olga Šrůtová a Nicol Moravcová. Není bez zajímavosti, že téměř každý model či modelka mají v blyštivém světě přehlídkových mol přezdívku. „Ano, mně říkají Žanet,“ dodává skromně Jan Tomášek. „Již od dětství jsem se ráda fintila,“ říká o nezbytnosti raných počátků v modelingu Petra Barbie Šedivá. „Zvou mě na přehlídky nejen českých módních návrhářů. Dobře vím, že se na mole musíte pohybovat sebejistě, nesmí vás nic rozhodit. To se asi nedá naučit, s tím se musíte narodit,“ podotýká. Asi nejpestřejší kariéru má za sebou Kristýna Modelína Procházková: „Je pravda, že z fešn světa jsem toho viděla asi nejvíc. Fotila jsem v Evropě i Americe. V roce 2015 jsem se dokonce stala tváří přehlídkového turné Alrededor de México.“ Michal Ken Kašpar zase popírá pověry, které kolují o světě lidí z titulních stránek časopisů: „Není pravda, že se lidi z naší branže nesnáší a závidí si. S Barbie, Modelínou i Žanetem se kamarádím i v osobním životě.“ Známý gurmán poodhaluje i své další plány. „Rád bych pronikl do světa XXL modelingu. Ale na to asi nemám, tam je obrovská konkurence,“ dodává sebekriticky.

Dost už bylo řečí, nyní si prohlédněte fotky a uznejte, že fakt vypadají skvěle.

Vážení čtenáři, doufám že jste se při čtení předcházejících řádků dobře bavili. Nehodlám si z vás ale dělat Kašpárky, všechno jsem si vymyslel, jen tak pro legraci. Tedy až na poslední větu před fotogalerií, tu jsem myslel vážně.