Movember slavnosti aneb prevence, box, volba

Ze slavnostního trojboje jsme letos museli upustit od přednášky Milana Mendlíka, který nás předčasně opustil (myšleno OG), o prevenci rakoviny varlat a prostaty. I tak by si ale mládenci měli z minulosti pamatovat, jak takovou autokontrolu provádět.

Po měsících pekelného tréninku jsme rovnou přistoupili (tedy naši oktaváni, já ne) k slavnostní disciplíně číslo dvě – boxu na jakýkoli způsob. Vaškovi Vostoupalovi vodstoupil kvůli nemoci (nemoc zvaná strach?) soupeř Michal Kubala, a tak se musel spokojit se snadnou kořistí – Natanem Kratochvílou. Utkání bylo výjimečné v tom, že jedno kolo borci boxovali a druhé hráli šachy. Ve výsledku zvednul velice špatný rozhodčí Henzl Washington tlapu do výšky Natanovi, který Václava svým výkonem brutálně zaskočil.

Druhý boj, opravdový box, obstarala dvojice Sam Dvořák a Dan Borkovec. Za šílených stroboskopů, při nichž nás blažila písnička Du hast od Rammstein s volume otočeným úplně doprava (dovedete si představit ten zvěřinec?), měl jasně navrch Sam. Ten zřejmě v rámci absencí ve škole chodí tajně na underground box. Jednou dal Danovi K.O., a i když se Dan snažil sebrat všechny zbylé síly, nakonec letěla ke stropu Samova paže.

Vrcholem MMA bojů, u nás řečených Oktávagón, byl duel Mikiho Škorpila a Matta Nováka ve vědomostním kvízu připraveném promotérem večera Honzou Holickým. Pravidla spočívala v tom, že za každou špatnou odpověď byl uštědřen chybujícímu políček. Jejich napínavý souboj provázel hit Killing Me Softly, odpovídající nasazenému tempu obou „mlátiček“, kteří byli atmosférou večera tak ztrženi, že na otázku hlavního města Uruguaye zazněla odpověď Audiovideo. Zvítězil MikuláŠ.

Ten samý Mikuláš společně s Honzou Holickým provázel letošním oblíbeným vrcholem mužských slavností – volbou Misstryně. Stručně: co šlo, to se pokazilo (trvale spadlá opona, onemocnění klíčových osob, ztráta hudebního doprovodu jedné z adeptek…). Vše se společnými silami podařilo napravit a opravit a titulu Misstryně si od konce listopadu (Movemberu) užívá Lenka Sikorová, jež mj. obdržela poukaz na víkendový pobyt pro dva v Malovidách. Druhá se umístila Míša Rendlová a třetí Johanka Höfinghoff. Pořadí určila porota pod vedením Patrika Zoula. Mišš Sympathetic zvolili telefonní diváci Šárku Neumannovou.

Ještě zmíním, že tento kouzelný večer přenášela Strnad TV do celého čtvrtého světa. Jejím jediným divákem byla Draga Čermáková, a to na nemocničním pokoji. Ještě od ní ale nemáme relevantní reakce.

Už jsem to psal před půl rokem při volbě Miššáka – nejvíc mě naplňuje fakt, že se na takové, celkem složité, akci spojují v kolektivního viníka pracovníci kolejí, základky, knihovny, písečku, gymplíčku a v neposlední řadě též chlapi z údržby. Kromě jiného, když kandidátky potřebovaly vyběhnout zadním vchodem divadla a organizátoři propadali panice, jelikož dveře byly zamknuté, z řad diváků se vynořil pan Honza se svazkem generálních klíčů a všem se ulevilo.

A to nemluvím o práci a profesionalitě samotných studentů – zvukaři, moderátoři, hudebníci, uklízeči, pekaři, kameramani, fotografové, psychičtí podporovatelé, diváci… Velké díky patří Mikimu s Honzou za pohotové, vtipné a fantazijní reakce během celého večera.

Pokud je všechny chcete vidět v akci, prohlédněte si fotografie od Honzy Černého zde.

Hezké pokoukání přeje

MFDnes Hensl