Naši mladí sportovci v akci…

Ve čtvrtek 20. 9. se žáci tercií a kvart zúčastnili atletického čtyřboje, který se konal na stadionu Emila Zátopka ve Staré Boleslavi. Byli to: Petr Havlík, Jakub Hošťálek, Honza Kadaník, Marek Poráč, Matthew Novák, Kristýna Veverková, Šárka Neumanová, Lenka Sikorová, Valentýna Dvořáková a Kristina Kolářová. Sešli jsme se ráno s panem Klauzem a v 7:30 nasedli do vozu s výstižným jménem „Žabka“. Pro ty, kteří nevědí, jedná se o zelený VW Transporter…

Někdy okolo 8:20 jsme dorazili k atletickému oválu, kde bylo mnoho žáků z dalších deseti škol. Za krásného letního počasí jsme soutěžili v následujících disciplínách: vrh koulí nebo hod míčkem, skok do výšky nebo skok do dálky, sprint na 60 metrů a „vytrvalostní“ běh chlapců na 1 000 metrů, či dívek na 800 metrů.

Každý z nás přispěl svým výsledkem k zisku bodů, které se sčítaly, a podle toho jsme se jako celek – pětičlenný tým umístili. Závodili jsme vesměs proti sportovněji zaměřeným školám, chyběla nám jejich léta tréninku, a umístění chlapeckého družstva tomu docela odpovídalo. Zato děvčata se umístila na krásném, byť nepopulárním, 4. místě, za což jim právem patří veliká gratulace!

Petr Havlík