Návštěva dětského domova v Potštejně

Ve čtvrtek po obědě jsme se vydali na dlouho očekávaný a plánovaný výlet do dětského domova v Potštejně. V adventní době jsme se v rámci charity skládali na dárky právě pro tento dětský domov a při jejich předávání nás paní ředitelka pozvala k nim na návštěvu. 

Nasedli jsme do našeho krásného školního autobusu a vyrazili směr Čelákovice, kde jsme nabrali pánské osazenstvo, které za OG bojovalo na fotbalovém McDonald Cupu. 

V dětském domově na nás již čekali. "Rozbili jsme stany" a nechali se pohostit čerstvě napečenými pouťovými koláčky. Poté jsme se společně vydali na nedaleký zámek Potštejn, kde jsme měli speciálně domluvenou prohlídku. Na zámku nás čekaly otevřené dveře, a to tak, že všechny! Dlouho jsme čekali...ale když se nikdo ani na naše volání neozýval, vydali jsme se pátrat po průvodci. Zjistili jsme, že je celý zámek otevřený a nikde není živé duše. Děti šli dovádět do přilehlého parku a my jsme s paní ředitelkou čekali na příjezd policie! Vše dobře dopadlo. Pan průvodce dorazil těsně po hlídce a vše jsme si vysvětlili. Pro děti to bylo dobrodružné a následnou prohlídku Bubákova si o to více žily.

Po prohlídce jsme se vrátili do dětského domova a společně s místními dětmi hráli fotbal, ping-pong, skákali na trampolíně a povídali si. Na závěr dne nás čekalo společné grilování a pak měl již každý svůj vlastní program - my jsme si s třeťáky zahráli městečko Palermo, četli do tmy a spali a spali a spali...

Hned ráno jsme si dali společně snídani a vydali se na nedaleký hrad Potštejn. Počasí si s námi pěkně pohrálo, ale nejsme z cukru, a tak jsme výšlap i procházku zvládli s přehledem! Po vydatném obědě, za nějž ještě jednou posíláme obrovské díky paní kuchařce do Potštejna, nás již čekala cesta zpátky do Babic.

Moc děkujeme za pozvání, krásný program a milé spolubytí! Těšíme se na další setkání s vámi třeba u nás v OG!