Návštěva německých přátel

Dne 22. září přijela naše dlouho očekávaná a plánovaná návštěva z Německa. V sestavě tří Němek, dvou Češek a dvou Čechů jsme strávili plno hojně nabitých dnů.

Navštívili jsme krásy naší Prahy a mnoho dalších míst. Výlet překvapující jak Němky, tak nás byl pak ten do Kutné Hory, kdy se ukázalo, že polovina naší sestavy sama toto nádherné město zapsané mezi památkami UNESCO do té doby neviděla.

Výměna obecně přinesla mnoho jak německé straně, tak české. Vzhledem k rozdílnému školství si Němky prožily i náš způsob vyučování a zdokonalily se v angličtině. Na druhou stranu jsme my měli dokonalou příležitost v zlepšení se ve znalosti německého jazyka, kterou jsme samozřejmě bezprostředně využili. Bezpochyby velkou výhodou ale byly samy naše výměnné studentky, s kterými jsme si velmi sedli.

Měli jsme i příležitost představit naše kamarádky v rodinách během víkendu. Jak my a naše rodiny, tak naše výměnné studentky jsme si i tyto chvíle velmi užili a během víkendu zažili další nádherný výlet do Benešova u Prahy s návštěvou Konopiště.

Když 2. října Němky odjely zpátky domů, nám z této výměny zůstalo mnoho hezkých vzpomínek a zážitků. Děkujeme proto škole za příležitost poznat německou kulturu a za příležitost získat si tak nové kamarádky.

​Hanka Tyburcová, Mája Kernalová, Vašek Loula, Leoš Malec