Návštěva ZŠ Mnichovice u nás na základní škole

Hned v pondělí jsme měli velmi milou návštěvu, a to třeťáky z nedaleké základní školy v Mnichovicích.  Ilonka na ně s úsměvem čekala v našem foyer a ujala se jich jakožto průvodce. Ranní oázu strávili ve společnosti našich druháků a pana ředitele. Hned po ní se přesunuli do třetí třídy, kde na ně napjatě čekali naši smaragdoví žáčci. Třídu připravili tak, abychom se i ve dvojnásobném počtu vešli a nikdo se necítil odstrčen. Nejprve jsme se seznámili a alespoň v jedné větě si řekli, kdo jsme a co máme či nemáme rádi. Pak už došlo na spřádání sítě. Síť to byla obrovská a dokonce jsme klubíčko museli nastavovat, ale síť jsme upředli a stihli si i vyměnit zkušenosti z obou škol.

Na velkou přestávku se naši milí návštěvníci připojili k celé škole a radostně po venku pobíhali společně s námi. Po přestávce dostaly prostor hry, které si žáci obou škol  s sebou přivezli. abychom se netísnili, využili jsme i prostor pokojíčku a tak jsme hráli na dvou frontách. Po herním bloku už naše návštěvníky čekala prohlídka areálu - nejvíce je asi oslovila naše zvířata (zejména pak koně), která společně s Ilonkou nakrmili. A co dál? Autobus už čekal, tak museli vyrazit zpět do své školy!

Milí mnichovičtí kamarádi, moc jsme si s vámi celé dopoledne užili a těšíme se na další návštěvu, třeba se tentokrát my vypravíme za vámi! Krásné dny, příjemný advent a splněná přání pod stromečkem!

Třeťáci, Saša, Ilonka a Marie.