Návštěvní dny v Open Gate

Nejprve na naši školu zavítala reprezentantka studijního programu Academic Summer, která zúčastněným studentům představila zajímavou náplň letních prázdnin. Studenti se měli příležitost seznámit s různými destinacemi, kde je možné v průběhu léta naplňovat akademicky zaměřený dobrovolnický program, nebo spojit akademickou stránku s cestováním a dobrodružstvím. Všechny představené programy byly velmi lákavé, věřím, že si z nich naši studenti vyberou.

Nato jsme se mohli dozvědět více od studiu na Ivy League univerzitách v USA. Ivy League je označení nejprestižnějších univerzit ve jmenované destinaci, které jsou snem pro ty nejlepší a nejambicióznější studenty. Náplň přednášky byla pro zúčastněné velmi zajímavá, o čemž svědčila řada ohlasů po skončení akce.

Naposledy Open Gate navštívila naše absolventka, Mariana Scholzová, která nyní studuje na The University of Edinburgh obor Sustainable Development. Mája studentům přiblížila systém studia ve Velké Británii (resp. Skotsku), svůj obor, ale také studentský život v této destinaci a dala studentům zajímavé tipy do budoucna. Tato schůzka byla obsahově bohatým a současně milým zpestřením konce uplynulého týdne.