Nejasná zpráva o novém návratu do starých kolejí

Abych titulek mírně objasnil: kolejní turnaj O pohár kolejního řádu se konečně mohl zase konat, a to po tříleté pauze! Z tohoto důvodu lze vysvětlit historicky nejmenší účast sportovců od roku 2009, a to nejen kolejních. Podle důkladného průzkumu jsem zjistil, že student kvinty nemá tušení o tom, že se v př. c. d. (před covidové době) soutěžilo ve čtyřech disciplínách – kulečníku, fotbálku, ping-pongu a šipkách – neboť byl tehdy čerstvý sekundán a jeho největší starostí bylo, v kolik hodin bude po kolejích projíždět Vláček Thomas.

Ale co, pryč již s historií, podmínky pro rozvoj sportu, fair play a zábavy byly zajištěny a já vám teď představím všech dvanáct umístěných na stupních vítězů. Protože čím více představených medailistů, tím více čitatelů tohoto článku.

Kulečník: 1. Luděk Michalik 2. M. Roskot 3. O. Bílý

Fotbálek: 1. N. Kratochvíla 2. M. Garbini 3. M. Kubíček

Ping-pong: 1. K. Kantor 2. J. Egermayer 3. N. Ivanov

Šipky: 1. I. Henslová 2. P. Zoul 3. V Pavrovský

V letošním roce bylo opravdu hodně oceněných z kategorie „dospělí“. Budeme se tedy ptát studentů, zda chtějí v nastolených věkových kategoriích pokračovat, nebo budou mít svoji vlastní soutěž… Věřím, že ne. Věřím stále, že jeden z nejkrásnějších pocitů náctiletých je porazit svého učitele, svého vychovatele, svého údržbáře.

Mimochodem, pan údržbář Honza Egermayer, když přebíral cenu za 2. místo na tradičním vyhlašovatelništi při pálení čarodějnic, vylosoval si velikánskou krabici jahod. Kolem vatry to zahučelo vzrušením. A milý pan Honza řekl: „Děti, tyto jahody jsou pro vás.“ Krása.

Mám radost z toho, že bývalí talenti, entuziastičtí amatéři i nesebekritičtí lenoši vylezli z pokojů a začali se zase hýbat a vytvářet adrenalin. Sportoviště začalo využívat více nových tváří, i když nyní na několik týdnů vše zabraly oktávy. Jestlipak víte proč? Proč, proč, prokrastinační kvoč…

Fotografie z povedené akce pálení čarodějnice, jejíž podobu vytvořily Andrejka Kočová a Adélka Janková ze sekundy, si můžete prohlédnout níže.