Novinky z Maths Challenge

Tento školní rok byl z hlediska mezinárodních matematických soutěží pro naše studenty nejúspěšnějším v historii.

Šest studentů OG se zúčastnilo Intermediate Mathematical Challenge, soutěže, která je organizována z Velké Británie. Všichni naši účastníci obdrželi za úspěšné řešení cenné certifikáty, a to včetně tří zlatých. Zlatí Filip Chalupa a Pavel Munduch byli trochu zastíněni nováčkem Alisou Timiryasovou z kvarty, jež získala o jeden bod více než ostatní a byla oceněna jako "Nejlepší řešitel ve škole". Alisa také postoupila do dalšího kola, kterým je Gray Kangaroo, v němž obdržela čestné uznání.

V Senior Challenge, kategorii pro nejstarší studenty, získali naši studenti dvě bronzová, čtyři stříbrná a dvě zlatá ocenění. Stříbro získal Pavel Munduch, Jan Chalupný, Martin Jaroš a Václav Soukup. Nejvyšší ocenění, zlatý certifikát, získal Martin Kábrt a Šimon Podhajský. Šimon Podhajský byl na své poslední účasti (protože letos odmaturoval) v této matematické soutěži také oceněn jako "Nejlepší řešitel ve škole".

OPEN GATE se této soutěže zúčastnilo již popáté a jak bylo poznamenáno v úvodu, letos jsme zaznamenali historicky nejlepší výsledky. Gratulujeme všem účastníkům!

Andrew Murphy, Luděk Michalik