​Nový rekord!

4. dubna 2018 se uskutečnil 11. ročník plavecké juniorské štafety na Open Gate. Mezi sebou soutěžily čtyři školy, z toho jedna reprezentovala svoji školu poprvé. Školy, které Open Gate letos pozvala, byly Gymnázium Říčany, Základní škola da Vinci a nově také Gymnázium Jana Nerudy. Za Open Gate hrdě bojovalo deset vybraných členů z nižšího stupně. Role našeho kapitána se ujal Filip Sekerka z kvarty B a spolu s ním se štafety zúčastnili i další studenti napříč ročníky.

Na začátku byly všechny čtyři týmy hodně vyrovnané, ale po 30 minutách se už rozdíly začaly mezi prvními dvěma místy zvětšovat, avšak stále se zápolilo o bronzovou příčku mezi Gymnáziem Jana Nerudy a Gymnáziem Říčany. Všechny týmy bojovaly do poslední minuty a za hodinu bylo rozhodnuto. Open Gate obsadila první příčku a zároveň vytvořila i nový rekord v celé historii juniorské plavecké štafety na Open Gate. Celkem jsme uplavali 4 815 metrů! Na druhém místě se umístila Základní škola da Vinci se 4 309 metry, na třetím místě Gymnázium Jana Nerudy a těsně za ním Gymnázium Říčany s rozdílem pouhých 40 metrů!

Po závodění zbyl ještě čas na společné fotografie a samozřejmě rozdávání cen! Studenti z Open Gate pro závodníky připravili na výtvarné výchově trofeje v podobách talíře, vždy v barvách příslušného kovu. Na talířích jsou také připevněny plavecké brýle. Tyto ceny se podle mého vyrovnají medailím a všem, kteří je získali, budou plaveckou štafetu ještě dlouho připomínat. K tomu závodníci obdrželi také různé čokolády, jak už je zvykem. Za svou práci byli odměněni i asistenti, nezbytní pro průběh štafety. Jednoduše – na nikoho se nezapomnělo. Po celou dobu naše sportovce motivovala hudba, která všechny nastartovala a tvořila výbornou atmosféru. Našlo se místo jak pro tradiční ABBU, tak také pro rytmickou elektronickou a house hudbu.

Letošní juniorská plavecká štafeta dopadla opravdu výborně. Doufám, že někteří z Vás se budou chtít zapojit v příštích letech, abyste nám pomohli k co nejlepšímu výsledku! Těšíme se na Vás!

Zde si prohlédněte fotogalerii.

Julie Sedláková, Melanie Urbanová