Ochutnávka Bretaně

Čtvrteční odpoledne se na kolejích neslo ve francouzském stylu. Paní vychovatelky Alena a Kristina připravily ve spolupráci se studentkou z Francie  Apolline program ve studentské kavárně, kam mohl zavítat kdokoli, kdo se chtěl dozvědět něco víc o kultuře Bretaně, ochutnat palačinky a poslechnout si hru na housle.

Za pomoci studentky Verči a Jana Černého, který nachystal obrázky, byla společnými silami vyzdobena kavárna a tím vytvořena nezapomenutelná atmosféra pro naše diváky.  

V průběhu celé prezentace byly labužníkům chystány francouzské crêpes, kterých se dohromady snědlo rovných 30. Postupně se na jejich přípravě vystřídaly tři ochotné studentky v čele se slečnou Amálkou, a to vše pod odborným vedením Apolline.

 Povídání bylo zakončeno tradičními tanci, které Apolline všechny zúčastněné naučila. Francouzská strana tak může být na svou vyslankyni u nás právem hrdá. Studenti OG si odnášejí bohaté zážitky, na které budou dlouho vzpomínat.

 Klobouk dolů před Apolline, která za během jediného odpoledne zvládla sdílet zážitky ze své milované země, průběžně pomáhat s přípravou palačinek, zahrát na housle a ještě si pořádně zatancovat.

Nostalgicky si na výměnné pobyty se školou v Bretani mohla zavzpomínat především paní učitelka francouzštiny, Pavla Trnková, která měla z celé akce velkou radost.

Kolektiv autorů z kolejí OG