​Od vylodění po Berlín, od Paky po Senát

Ano, celoroční debatování je u konce a s ním přišlo i finále, hodina králů, kde se ty nejlepší týmy setkají, aby zápasily o prvenství. Po vítězství v Nové Pace se dostaly oba týmy reprezentující Open Gate (50 shades of great, OMG) do tohoto velkolepého klání. Ani zde nemarnily čas a naplno ukázaly svou převahu nad soupeři při lítém boji, který je dostal až do semifinále, kde po jednoznačné výhře postoupily do finále. Dne 24. dubna přišel onen den D, do budovy Senátu v Praze se sjely týmy ze všech koutů Čech, ale zejména naši finalisté. Teze byly rozdány, a tak se začalo. Vskutku to byly debaty hodné Valdštejnského paláce, v němž se debatovalo. Není třeba říkat, že všichni debatéři ze sebe dostali maximum, ale hlavně to, jak to celé vlastně dopadlo. Na začátek je třeba podotknout, že pokud by se měly svázat všechny diplomy našich týmů obdržené za tento den, byl by to svazek blížící se tloušťce učebnice filosofie. Ale teď už k seznamu našich úspěchů:

Debatní liga

  • Tým 50 shades of great (Thea Kratochvílová, Adam Polánek, Václav B. Loula, Natan Kratochvíla) se ztrátou jediného ballotu získal 1. místo a prezidentský pohár.
  • Thea Kratochvílová byla vyhodnocena jako třetí nejlepší řečník debatní sezóny 2016/2017.
  • Natan Kratochvíla byl vyhodnocen jako nejlepší začínající debatér soutěže.

Debate league

  • Tým OMG (Viktor Říha, Alexander James Carr) se umístil na 2. místě a získal 1. místo v debatním superpoháru.
  • Tým 50 shades of great (Thea Kratochvílová, Adam Polánek, Václav B. Loula) vybojoval 3. místo a 2. místo v debatním superpoháru.
  • Thea Kratochvílová je i zde třetím nejlepším řečníkem roku.
  • Alžběta Janečková je vyhodnocena jako nejlepší nováček.

A na závěr by podle mého mínění stálo za zmínku staré debatní heslo, které vystihuje tyto naše úspěchy: vítězství není všechno, vítězství je úplně všechno!!!

Natan Kratochvíla