​Odstartoval nový ročník FLOGu

Florbal je na naší škole sportem číslo 1. To už tu nesčetněkrát zaznělo. Aby však byl disciplínou stále atraktivní, přijde Michal Kašpar, prezident Florbalové Ligy Open Gate, čas od času s nějakou tou změnou, která místní florbalové zápasy posouvá zas o kus dál. Letošní novinky poprvé okusily týmy Half-wit hoši a Santové. Jak tedy zvládly desetiminutové třetiny na velkém hřišti? Podle mě důstojně.

Letošní florbalovou sezónu zahájila zkušená komentátorka Draga Čermáková rozhovory s několika vítězi předchozích ročníků. Ti se snažili přesvědčit nejen nováčky o tom, že vítězi se můžou stát jen hráči, pro něž je florbal opravdovou vášní. Poté hvizd hlavního rozhodčího Luky juniora konečně odstartoval dlouho očekávaný zápas. Kdo čekal nesmělé oťukávání, ten se mýlil. Kdo čekal, že se budou primáni plést pod nohami, ten se mýlil také. Nejmladší gymnazisté si zkušeně povodili i zkušené hráče z vyšších ročníků, kteří je nestíhali bránit. Hra se rychle přelévala ze strany na stranu, oba nesmělí rozhodčí do hry příliš nezasahovali. Čtyři minuty se hrálo bez přerušení. Sporťák Klauz lehce protáhl Knížka, ten však míček jistě zkrotil ve své rukavici. Prvního gólu se zpola zaplněné tribuny dočkaly po pěti minutách, kdy se do křížné přihrávky Kubíčka přesně trefil Hrabal. Kubíček přihrál i na druhý gól, tentokrát Haltmarovi. 30 sekund před koncem první třetiny vstřelil do santovské brány další gól neohrožený Hrabal. Druhá třetina byla trochu vlažnější, diváci čekali na gól dlouhých šest minut. Hrachovec se nejistě rozmáchl proti Jersenskému, ten míček odrazil, bohužel ale jen do vlastní sítě. Dnes večer mu štěstí prostě nepřálo.

Za stavu 5:0 pro javorové listy skončila druhá třetina. V poslední části se hráči ze Santovy smečky snažili udělat Klauzovi, který se držel spíše v obraně, radost. Česnek dvakrát po sobě nebezpečně ohrozil Knížka, ale gól z toho nebyl ani jeden. Minutu před závěrečným hvizdem promarnil Kopřiva jistou šanci, jeho míček pouze zasvištěl okolo Knížkovy helmy. Poslední dva góly do Jersenského sítě přidala zase H (čti háčka): Hošťálek a opět Haltmar. Po úvodním zápase berou tři body svěřenci matadora Knížka, nováček Klauz zatím své spoluhráče poznával.

Half Wit Hoši – Santové 6:0 (3:0, 2:0, 1:0)

Haltmar 2, Hrabal 2, Hrachovec, Hošťálek

Petra Šedivá