OG Swimming Cup 2022

Tento týden se v Open Gate nesl ve sportovním duchu, odehrála se totiž již dlouho očekávaná sportovní akce – OG Swimming Cup (13. ročník juniorské kategorie a 12. ročník seniorské kategorie). V napínavém zápolení o vítězné talíře, vyrobené studenty OG na výtvarné výchově, plavaly hodinu vkuse vždy čtyři týmy, každý o deseti plavcích.

V úterý odstartoval štafetu juniorské kategorie pan Vít Beran, ředitel ZŠ Kunratice, a závod ukončovala paní Petra Dobešová, jednatelka Open Gate, která se na závod přišla podívat. Avšak zastavit vytrvalé a do posledního dechu bojující plavce nebylo vůbec jednoduché, jelikož byli tak rozjetí, že nepřestali plavat ani po několikátém zaznění píšťalky. První místo v juniorské kategorii obsadili žáci ze SŠ, ZŠ a MŠ da Vinci v Dolních Břežanech. Domácí tým se umístil na stříbrné příčce.

Ve středu zahájil i ukončil štafetu seniorské kategorie pan Vladimír Gavriněv z The English College in Prague. Ukázalo se, že starší plavci byli do štafety podobně zapálení jako jejich juniorští kolegové, protože ani je nezastavilo pronikavé pískání píšťalky. Se zlatem domů opět odjížděly Dolní Břežany. Open Gate si tentokrát vyplavalo bronzovou příčku.

Blahopřejeme vítězům i všem zúčastněným a těšíme se na shledanou příští rok. Sportu zdar!