​Okolo Džbánu

Ve středu 5. října 2016 se konal Běh okolo Džbánu. V tento chladný den se sedmnáct statečných studentů OG postavilo na start již tradičního závodu. Motivací jim byla myšlenka na co nejlepší čas a kupředu je také popoháněl jejich doprovod, pan učitel Bednář.

Závod byl rozdělen do čtyř kategorií: mladší a starší žákyně, mladší a starší žáci. Každá z těchto kategorií startovala pohromadě, přibližně čtyřicet běžců se tudíž muselo zmáčknout těsně k sobě (což bylo skvělé, protože si tím vytvářeli větší tělesné teplo) a trpělivě vyčkávat na oznámení startu.

900 metrů v kategorii mladších dívek za nás běžela Bára Votlučková, Kateřina Švejdová a Kristýna Kolářová. Adéla Archalousová, Tereza Marie Cermanová, Barbora Fojtíková a Kateřina Roušarová běžely také 900 metrů, ale v kategorii žákyň starších. Z dívek se nejlépe umístila Adéla Archalousová, a to na pěkném čtvrtém místě.

Tímto se přesouváme k chlapeckým kategoriím. V kategorii mladších žáků se za nás o přední příčky prali Richard Česnek, Michal David a Richard Švejda. V kategorii starších žáků nás reprezentovali Martin Kubíček, Radim Dvořák, Venca Růžička, Bertram Škařupa, Filip Šindelář a Marek Paštika. Na prvním místě se ve své kategorii hvězdně umístil Richard Česnek.

Po vysilujícím běhu se všichni zkoušeli zahřát teplým čajem, opravdu se ale ohřáli až ve vytopeném autobuse. Do Open Gate studenti dorazili vysílení, ale díky endorfinům šťastní.

Kateřina Roušarová