​Okresní kolo Čeps cupu & KB Florbal Challenge na naší škole

Čtvrtek 9. 11. 2017 byl pro Open Gate dnem florbalu. Na domácí půdě přivítaly výběry Open Gate týmy z okolních škol, aby s nimi svedly boje o postup do krajských kol celostátních soutěží.

Čeps Cup – týmy základních škol:

ZŠ Open Gate – OG Boys I & OG Girls

ZŠ a MŠ Jesenice – Jeseňáci & Jeseňačky

ZŠ Strančice – Strančice

KB Florbal Challenge – týmy středních škol:

Gymnázium Open Gate – OG Boys II

Gymnázium Říčany – GYRI Říčany

Žáci ze základní školy museli začít již brzy ráno, avšak únava na nich nebyla patrná. Prvnímu zápasu klučičí výběr jasně dominoval a proti Stránčicím vyhrál 5:1. Jejich druhý zápas se bohužel nenesl ve stejném duchu. Naši OG Boys I si odnesli z duelu s Jeseňákama vysokou prohru 1:16 a s ní i šanci na postup do dalšího kola. Přesně opačný průběh mělo klání OG Girls s Jeseňačkami. V prvním zápase Jeseňačky ukázaly kvalitu a zvítězily 7:5 nad domácími děvčaty. Kvalita domácích ale v následujících zápasech rostla a jejich týmový duch a kombinace zajistily dvě výhry 5:3 a 5:4, čímž se nakonec probojovaly do prestižního krajského kola.

Poté již došlo k hlavnímu duelu. Před plnými tribunami přivítal domácí výběr gymnázia sousední Gymnázium Říčany, které do utkání vstupovalo jako velký favorit. Domácí borci ale k roli outsidera přistoupili s rozumem a snažili se co nejvíce udržet naplánovanou taktiku, totiž zaparkovat před bránu autobus a blokovat vše, co by mělo svatyni domácích ohrozit. To se jim dařilo, a tak zápas více než přestřelku připomínal taktickou bitvu. Hráči Říčan kombinovali v útočné polovině, cestu před branku však hledali marně. I přesto dvě dalekonosné střely daly vedení hostům, a tak hráčům Open Gate Boys II nezbývalo nic jiného než zkusit štěstí v útoku. Radoval se Haltmar, když jeho pokus skoro z nulového úhlu udiveně vytahoval z branky říčanský gólman. Říčanské to ale nerozhodilo a brzy si opět vytvořili drtivý tlak, z kterého vedly další góly pro hosty. Skóre mohl korigovat v poslední třetině kapitán Prokeš, když měli domácí možnost nájezdu. Ten však na brankáři Říčan ztroskotal, čímž pohřbil všechny naděje na postup. I přesto byl výkon domácích úctyhodný. Díky němu tak diváci viděli napínavou bitvu, ve které naši borci podlehli říčanským ve třech třetinách 1:6.

Výsledky turnajů:

ZŠ Dívky - https://www.ceskyflorbal.cz/zakladniskoly/turnaj/detail/60

ZŠ Chlapci - https://www.ceskyflorbal.cz/zakladniskoly/turnaj/detail/61

Gymnázium Chlapci - https://www.ceskyflorbal.cz/stredniskoly/turnaj/detail/19

Filip Prokeš