Okresní kolo florbalového turnaje

V úterý 13. listopadu se florbalový tým chlapců vydal na okresní kolo florbalového turnaje. Do týmu byli nominováni Růžička Brothers, Big Tony Sedlák, Mad Bob Sedláček, Jenda Drsoň Hrubec, Adam Kovy Kovařík, Maty Korba Korbel a Superhynek Řežáb.

Turnaj se konal v Praze na Děkanské vinici ve Sportovní hale Děkanka a zúčastnilo se jej celkem 10 mužstev, která byla rozlosovaná do dvou skupin. Tým chlapců z OG byl přiřazen do skupiny „B“ a čekaly jej čtyři zápasy.

První zápas se Základní školou Strančice nezačal špatně. Po rychlém gólu se OG Boys ujali vedení, jež však nemělo dlouhého trvání a Strančice dvěma slepenými góly otočily vývoj utkání a šly do vedení.  Ve druhém poločase dokázali naši kluci vyrovnat a drama pokračovalo. Obraně soupeře dělali potíže zejména hbití útočníci Řežáb s Růžičkou mladším, kteří zaměstnávali soupeřova gólmana jedovatými střelami. Šance se střídaly na obou stranách a nutno říci, že Tonda Sedlák v brance několikrát zachránil svůj tým od pohromy v podobě třetího gólu. Ten však nakonec stejně přišel, když po nešťastné chybě v obraně soupeř skóroval těsně před koncem. Zanedlouho následoval hvizd rozhodčího, který ukončil zápas za stavu 3:2 pro soupeře. Přestože OG Boys první zápas prohráli, nemuseli se za předvedený výkon stydět a podali velice sympatický a bojovný výkon.

Ve druhém zápase nastoupili naši borci proti jednoznačným favoritům skupiny – družstvu z Nehvizd. Od začátku měli favoriti zápasu drtivý tlak, ale tomu jsme dokázali odolat a postupně jsme hrozili z rychlých brejků. Jeden z nich dokázal využít Adam Kovařík a zápas nabíral na dramatičnosti. Soupeř posléze vyrovnal, na což opengaťáci zareagovali dalším gólem. Neuběhly ani dvě minuty a soupeř skóre dorovnal. Naši kluci však nic nezabalili a do třetice potrestali soupeře ze standardní situace. Po této trefě jsme se stáhli do obrany a bránili hubený náskok. Soupeřův tlak byl místy drtivý a jen se štěstím a s bravurními zákroky gólmana Tonyho jsme zápas dotáhli do vítězného konce. Zápas tedy skončil 3:2 pro OG a skupina se začala zamotávat. Ukázalo se, že toto vítězství bylo klíčové pro celkové umístění v turnaji. Ale nepředbíhejme.

Do třetího zápasu proti Šestajovicím si kluci přinesli klid, sebevědomí a psychickou pohodu. V průběhu prvního poločasu jsme nastříleli soupeři tři branky, z čehož jedna branka byla vlastní a do druhé půle nastupovali s pohodlným náskokem. Na pravém křídle řádil Adam Kovařík a v obraně si všechny balónky posbíral Honza Růžička. Soupeř sice stačil snížit, ale vždy jsme dokázali zvýšit obrátky a přidat další góly. Tento z naší strany asi nejlépe takticky sehraný mač skončil vítězstvím 7:3 a kluci pomalu začali pokukovat po předních příčkách tabulky skupiny B.

Před posledním zápasem skupiny s výběrem základní školy z Kounic bylo jisté, že pokud vyhrajeme, skončíme ve skupině na prvním místě. Kouničtí od většiny soupeřů dostávali velký gólový příděl a naši florbalisti se těšili, že si také na závěr turnaje vylepší skóre a osobní statistiky. Jenže ouha. Nevyplácí se podceňovat žádného soupeře, což se potvrdilo hned od začátku – naši byli všude o krok pomalejší, vázla rozehrávka a bezradnost podtrhly dva rychlé góly ze soupeřových holí. Kouničtí neměli co ztratit – bojovali o čestný úspěch, hrozili ze všech stran a vypadalo to, že se OG Boys z drtivého tlaku nevymaní. Naštěstí se jim podařilo těsně před poločasem skórovat a snížit na 1:2. Po taktické poločasové poradě se tým naštěstí uklidnil a dokázal srovnat tempo hry a naštěstí i skóre. Stále však platilo, že k výhře ve skupině je třeba výhra. K té nás přiblížil Hynek Řežáb, který zvyšoval na 3:2 a následně Honza Růžička pojistil vedení na 4:2. Záklaďáci z Kounic však půl minuty před koncem snížili na 4:3 a v dramatickém závěru ještě sahali po remíze, když několika jejich střelám chyběly opravdu jen milimetry. I z tohoto zápasu jsme si odnesli tři body a mohlo se slavit první místo ve skupině!

V následném play off se zápasy rozlosovaly následovně:

OG Boys jako první ve skupině B vyzvali Velkopopovické Kozly, druhý celek skupiny A.

ZŠ Zeleneč, první tým skupiny A, nastoupili proti ZŠ Nehvizdy, kteří skončili v naší skupině druzí.

Vítězové z obou zápasů se mohli těšit na postup do krajského kola.

V posledním finálovém zápase rozhodl úvod utkání. V něm naši kluci vypadali, jako by jim Kozlové podstrčili stejnojmenný nápoj z tamějšího pivovaru – motali se v obraně i útoku bez jakékoliv taktiky či myšlenky a po třech minutách bohužel prohrávali 0:2. Po třetím gólu se zdálo, že je zápas rozhodnut. Kozlové byli fyzicky i technicky velice dobře vybavení a bylo hodně těžké odstavit je od míčku. Našim borcům navíc nevycházely rychlé brejky, a když už jsme se dostali do dobré střelecké příležitosti, zradila nás koncovka. Ve druhé půli jsme se ale mírně zvedli a dokázali alespoň snížit na rozdíl dvou branek. Kozlové však nenechali nic náhodě a zvýšili na 4:1. Tento gól se ukázal jako zlomový, protože do konce utkání zbývala pouhé dvě minuty. Přesto jsme ještě vykřesali jiskřičku naděje v podobě branky na 4:2, ale to bylo vše, na co jsme se v tomto zápase zmohli. Nezbývá než soupeřům sportovně poblahopřát k postupu do dalších bojů.

Turnaj vyhrála ZŠ Zeleneč, která ve druhém finále zdolala ZŠ Nehvizdy, druzí skončili naši přemožitelé Velkopopovičtí Kozlové. Náš tým OG obsadil třetí místo díky lepšímu vzájemnému zápasu se ZŠ Nehvizdy.

Našim borcům za celý turnaj patří velká poklona za obětavost, nasazení a týmového ducha.

HOŠI, DĚKUJEM!