Open Gate na Atletickém čtyřboji 2017

Ve středu 27. září 2017 se na stadionu Atletického střediska Emila Zátopka v Houštce (Stará Boleslav) uskutečnilo okresní kolo soutěže Atletický čtyřboj. Open Gate reprezentovalo chlapecké družstvo složené z ostřílených atletů - Richarda Česneka, Martina Kubíčka a Jana Hrebíka - a nadějných benjamínků - Kryštofa Kadaníka a Adama Ledvinky. Cenné rady jim na místě uděloval Michal Klauz, nový tělocvikář na Open Gate, pro něhož to byly premiérové závody s našimi studenty.

Z názvu jste jistě poznali, že čtyřboj se skládá ze čtyř disciplín. Ale pozor, my jsme měli na výběr rovnou ze šesti! Každý musel běžet zahajovací šedesátku a závěrečný běh na 1000 metrů (bez té bolavé vytrvalosti na konci by to totiž nebyl správný víceboj, že?). Dále si musel každý závodník vybrat dvě technické disciplíny: skok vysoký, či skok daleký a hod míčkem, nebo vrh koulí. Členové našeho družstva byli do těchto disciplín rozděleni následovně:

  • Vrh koulí: Hrebík, M. Kubíček, A. Ledvinka
  • Hod míčkem: Česnek, K. Kadaník
  • Skok vysoký: Česnek, Hrebík
  • Skok daleký: K. Kadaník, M. Kubíček, A. Ledvinka

Hned od začátku bylo zřejmé, že jsme tělem i duší hrdými reprezentanty naší školy. S vyrovnanou konkurencí jsme sváděli opravdu tvrdý boj. Nejprve jsme se rvali na sprinterské trati, potom jsme se se stejnou energií opřeli do koule a míčku. Následně jsme skákali, až nás nohy bolely, a na závěr běželi takovým tempem, že jsme v cíli vyčerpáním padli. Myslím, že naše výkony byly více než skvělé. To nám potvrzují „teoretická“ pódiová umístění našich atletů. Pomyslné zlaté medaile bral Hrebík ve sprintu na 60 m (7,81) a ve skoku vysokém (165 cm). Další zlato získal Česnek v běhu na 1 000 m (3:11,82) a s těsným odstupem, přesně 1,5 s, se na třetím místě (3:13,32) umístil Kubíček.

Po náročném programu jsme počkali na vyhlášení, kde jsme obdrželi diplom za celkové čtvrté místo. Sice bramborové, ale pro nás radostné a úspěšné. Bramborami jsme naštěstí oceněni nebyli, čokoládová odměna ale chutnala opravdu sladce. Všichni jsme si závody užili, načerpali jsme nejrůznější zkušenosti a získali motivaci k poctivému atletickému tréninku do budoucna.

Zde si prohlédněte pár fotografií.

Jan Hrebík