OPEN GATE na stupních vítězů

Ve středu 23. 9. se naše chlapecké družstvo zúčastnilo okresního kola středoškolského atletického poháru CORNY. Do soutěže se přihlásilo osm škol z celého okresu a mezi zúčastněnými studenty byla celá řada takových, kteří aktivně navštěvují atletické sportovní kluby. Akce se uskutečnila v areálu Houštka v Brandýse nad Labem, jenž je také pravidelným hostitelem profesionálních atletických akcí.
Soutěžilo se v bězích na 100 m, 400 m a 1500 m, skoku dalekém a vysokém, hodu koulí a běžecké štafetě. V každé disciplíně se podle vícebojařských tabulek dávali body dvěma nejlepším studentům z každé školy, tyto výsledky se poté sčítaly a na jejich základě se rozhodovalo o celkovém pořadí družstev. V tomto systému tak pochopitelně nezáleží na výjimečných jedincích (účast jednotlivce je limitována dvěma disciplínami), ale na schopnosti školy obsadit na dobré úrovni všechny disciplíny. Výhodu tedy mají školy větší, které spíše obsadí kvalitními sportovci většinu disciplín. Pro všechny pořadatele i sportující proto bylo obrovským překvapením, když po závěrečném sčítání bodů zjistili, že na třetím místě se umístila pro ně neznámá škola OPEN GATE. Pro nás to, vzhledem k systematické práci studentů v atletickém kroužku vedeného Lee Noblem, až takové překvapení nebylo. Všichni zúčastnění studenti – Pavel Samčenko, Pavel Munduch, Jiří Vebr, Libor Mysliveček, Martin Jaroš, Jan Fleischmann, Mirek Pinkava, David Výboch a Jiří Bobek zaslouží samozřejmě absolutorium. Nejkvalitnějšími výkony se mohou pyšnit David Výboch (vítěz běhu na 1500 m) a Mirek Pinkava (druhý v běhu na 100 metrů a skoku vysokém).
Jelikož se naprostá většina výše zmíněných studentů bude moci zúčastnit CORNY soutěže i příští rok, bude naším cílem šokovat všechny ostatní školy a kvalifikovat se jakožto vítězové do krajského kola této soutěže.

Zde je výsledková listina.

Luděk Michalík