OPEN GATE Vás vítá v novém školním roce

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

školní rok 2016/2017 začal a s ním přichází také pravidelná dávka informací a emocí, bez kterých si již jistě neumíte pátek ani představit.

Dnes mi na úvod dovolte začít trochu netradičně poděkováním. V prvé řadě těm, bez jejichž tvrdé práce by školní rok ani nemohl začít. Zatímco pedagogové o letních prázdninách po většinu času lehce zahálí, kolegové z provozu, údržby a úklidu mají vždy napilno. Když si k tomu připočteme, že prakticky každé léto probíhá nějaká nová výstavba či rekonstrukce a vše se musí zvládnout v relativně krátkém čase, všechno je třeba uklidit, přichystat, připravit na jasný termín příjezdu studentů na koleje i jejich příjezdu do školy. Jde opravdu o náročný a stresující úkol. Proto bych jim za nás i za Vás chtěl moc poděkovat, a jelikož je jich opravdu hodně, nemohu je zde bohužel všechny jmenovat.

Kolegové provozu, údržby, úklidu – DÍKY MOC, skvělá práce!

Díky samozřejmě patří všem učitelům a vychovatelům, ti se intenzivně chystali zvláště v posledních hektických dnech a nyní již jsou plně připraveni plnit svůj úkol. Také jejich práce, zvláště na OG, je specifická, a tudíž jim přeji pevné nervy a veselou mysl.

Kolegové učitelé, vychovatelé – ať Vám studenti dělají radost!

Škola ale patří studentům, toť jediný a jasný důvod její existence. My, dospěláci v OG jsme připraveni: vy, studenti klidně studujte, ptejte se, snažte se, zapojte se, navrhujte, zlepšujte se a hlavně, a to především – UŽIJTE SI TO!

A neměl bych určitě zapomenout na vás ostatní: rodiče, absolventy a příznivce. I pro Vás, stejně jako pro nás platí následující. Stejně jako se již nikdy v našich životech nebude opakovat tento týden, nebude se ani opakovat tento školní rok. Prožijte jej naplno, aktivně, sebevědomě a s radostí a určitě to pak bude stát za to!

A nyní již stručně ke končícímu týdnu. Jasno, slunce, teplo, příjemně letně. Když k tomu připočteme bezproblémový, hladký a hlavně kultivovaný průběh těch dvou a půl dní, lze jen s potěšením prohlásit školní rok za úspěšně zahájený.

Kromě primánů u všech ostatních ročníků proběhly první hodiny, vše již podle rozvrhu. Primáni se v rámci adaptačního programu seznámili, zorientovali se, pohráli si a navíc si zasadili svůj třídní strom.

V pondělí nás všechny čeká slavností zahájení ve sportovní hale, začínáme v 8.30 hod. O něm a všem podstatném přineseme zprávy zase za týden.

Za OG Vám přeji příjemný a pohodový víkend a školní rok.

Petr Chára