Open Gate zabodovala na Debatiádě již podruhé!

Již třetí ročník finále soutěže Debatiáda, kterou organizuje Asociace debatních klubů, proběhl o víkendu 22. a 23. ledna v Praze. Open Gate se této soutěže zúčastnila podruhé a znovu velmi úspěšně. Po loňských dvou týmech ve finálovém turnaji se letos až do cíle probojoval pouze jeden, a to tým ve složení Tereza Janková a Karolína Horská (obě z tercie).

Děvčata motivovaná vítězstvím, kterého dosáhla naše škola (tým: Kateřina Bernatíková a Ján Michalčák) minulý rok, nepodcenila přípravu a na turnaji byla vybavena pádnými argumenty. Po prvním dni debat to také vypadalo, že náš loňský úspěch zopakují.

Bohužel druhý den už nebyl tak šťastný, tým přerovského gymnázia zabojoval a souboj o první místo nabral na obrátkách. Protože neproběhlo standardní vyřazování a pořadí se určovalo podle průměru bodů, které týmy získaly, nedošlo k finálnímu zúčtování dvou nejlepších týmů. Nakonec naše děvčata skončila na vynikajícím druhém místě a s sebou si odvážela nejen diplom, ale také cenné zkušenosti do jejich „debatního“ budoucna.

Na závěr zbývá už jen dodat: „Těšte se na týmy z Open Gate i příště!“

Václav Soukup