OPKŘ 2019

Naše škola je stále ještě mladá krasavice, leč opředena tradicemi. Jednou z nich je Jubilejní desátý ročník turnaje O pohár kolejního řádu (OPKŘ). Do loňského roku byla slova Jubilejní desátý pouze součástí celého originálního názvu. Letos je desátý ročník již holým faktem. O čem že to mluvím? O třech studených měsících, během nichž se rekordních 115 účastníků v duchu fair play masakrovalo v soutěžích náročných na koncentraci a vypořádání se s tlakem okolních vlivů.

Na kolejích se bojovalo v královské disciplíně (rozuměj v kulečníku), jejímž vítězem se poprvé stal pan Michal Hensl. Druhý skončil teprve sekundán Tadeáš Týc a třetí pan Pavel Knížek. V ping-pongu obhájil zlato Jakub Kára, který po letošní maturitě zřejmě odejde z OG vyhrávat někam jinam. Ani obhájce druhého místa letos své fanoušky nezklamal, Josef Frühauf má tedy opět pomyslnou stříbrnou placku. Třetí místo patří Michalu Henslovi, ve sportovních kruzích zvanému Gazela. Nejpřesnější hráč, a přesto překvapivý vítěz Michal Kašpar ovládl nevyzpytatelnou hru v šipky. Druhá se podle šipkařského hesla „nehraješ - vyhraješ“ umístila talentovaná Niki Čumbová. Již po několikáté bronzový skončil letos se s námi rovněž loučící Pavel Knížek, stálice nejen OPKŘ. Soutěž ve fotbálku, která ještě nikdy v historii nebyla dohrána, opanoval Natan Kratochvíla, který prý tuto aktivitu piluje po nocích v hernách města Lipová – Lázeň. Druhý byl další zástupce mladých jezdců Yannick Borovič. Třetí pozici obsadil ambasador fotbálku a spolehlivá záštita všeho, co se v OG šustne, včetně této kolejní oslavy pospolitosti, Martin Kubíček.

Pochvalujeme si, že se tohoto maratonu účastní stále více děvčat, mj. Rodina, Matejas, Vaněk. A znova chci letos zmínit, že zástupci studentstva odmítají separaci účastníků na dospělé a mladistvé. Za 30 % z testu nadělím panu učiteli tři kanáry ve stolním tenisu… A tak je to správně, tak to má být: lepší vyhrává!

Slavnostní vyhlášení a poděkování se odehrálo na obětišti při pálení čarodějnic 1. května 2019.

Milí čtenáři, kdyby kdokoli z vás něčemu nerozuměl, napište svůj dotaz na adresu hensl@opengate.cz.