Padevěti jsou stále k neporažení

Hodně emocí plálo na hřišti v prvním zápase, ve kterém neporažené padevítky vyzvaly akademiky. Favoriti nastoupili opět bez svého kapitána, a tak se v průběhu celého zápasu objevovala v jejich defenzívě otevřená okna zvoucí k pohodlné návštěvě. Do první šance se hned v úvodní minutě prokličkoval Garbini a dorážející Ivanov, ale bez úspěchu. Hned vzápětí si vzal míček Valeš, prosvištěl hřištěm rychlostí chrta užuž lapajícího za ocas lišku a přišpendlil míček pod horní tyč. Hra byla vyrovnaná, Valešovi věnovali útočníci i obránci veškerou pozornost, na druhé straně cinkal na tyče Garbini a Říha sám před Theuerem ani nezakončil. V závěru úvodní části hry fauloval u mantinelu Valeše kapitán akademiků a šel si o tom popřemýšlet na trestnou. Dost se vztekal, a rozhodně ne naposled. Jeho tým ale přesilovku ubránil.

Tutovkami akademiků začal i druhý poločas. Ale platilo otřepané nedáš - dostaneš. Kašpar si tělem špatně pokryl dlouhý lob na Valeše, ten se krásně prosmýkl kolem mantinelu a nezadržitelně skóroval. Po chvíli při volném úderu přiťuknul Kašpar míček Garbinimu a ten snížil. Následně Garbini čistě obral o míček Valeše a podle jeho vzoru proběhl celé hřiště a zaslouženě vyrovnal. Hra se přelévala ze strany na stranu, sám před brankou odmítl hattrick Garbini. Rozhodnutí padlo v přesilovce. Kapitán akademiků protestoval proti výroku rozhodčího tak vehementně, že byl opět odeslán na trestnou lavici. Jeho tým hrál přesilovku velmi obětavě, ale v jejím závěru Louda nabil Valešovi a ten rozhodl. V závěrečných čtyřech minutých vrhli akademici všechny síly do útoku, ale při Theuerovi stáli všichni svatí. Po tyčkách Garbiniho a Říhy mu musí zvonkohra znít v uších ještě teď. V poslední minutě odebral pronikajícímu Valešovi míček Kašpar, podle rozhodčích ale nečistě. No, že s výrokem hříšník moc nesouhlasil, to viděla a slyšela celá hala. Vyskakoval jak čertík z krabičky letecký den zažila hůl i lahve na pití, avšak veškeré protesty byly marné. K exekuci trestného střílení se postavil Valeš a zatloukl čtvrtý hřebíček do rakve akademických nadějí. Padevítky a hlavně Valeš mají formu, že by v ní šlo upéct bábovku, pověstné štěstíčko jim šlo naproti a byli na rozdíl od svých soupeřů neuvěřitelně efektivní.

Padevět - Akademická klub pomalé přihrávky 4:2 (1:0)

Branky: Valeš 4 - Garbini 2; střely na branku 15 - 13; přesilovky 2 - 0, využití 1 - 0; hvězdy: 1. Valeš, 2. Garbini, 3. T. Louda

Ve druhém utkání se na palubovce potkaly týmy z dolní poloviny tabulky – Krutí brka a Divoký banány. Bookmakeři před zápasem tipovali vyrovnané utkání a nemýlili se. Opatrný úvod zápasu okořenili Santa Klauzovi malí pomocníci několika štiplavými pokusy, se kterými si však Votlučková dokázala poradit. Na druhé straně hrozili Janovský s Ledvinkou, avšak také bez úspěchu. První gól tak přišel až ve 4. minutě. Kapitán Banánů se postavil k rozehrávce a jeho jedovku si do vlastní sítě nasměroval kapitán Krutibrků. 1:0. Po inkasované brance  borci v purpurových trikotech zvýšili aktivitu, avšak žlutí trpělivě čelili náporu a hrozili z rychlých brejků. Těsně před koncem první půle si chtěl Janovský zřejmě uplést velikonoční pomlázku ze své florbalky a nohou Patrika Mikulandy, za což byl po zásluze odměněn dvouminutovým trestem. Koncem poločasu tak měli Krutibrci početní převahu a mačkali Banány jako citrony. Přesto však gól nepadl a týmy se odebraly na poločasovou poradu.

Ve druhém dějství byl scénář stejný jako před přestávkou. Fialoví drželi míček na holích a žlutí pouze čekali, co soupeř předvede, a viditelně mleli z posledního. Přestože přečkali oslabení bez inkasované branky, nedokázali se po zbytek zápasu dostat do tempa. V 16. minutě se kruťasové konečně dočkali. Mikulanda ze standardní situace trefil přesně šibenici a srovnal na 1:1. A aby toho nebylo málo, minutu nato se po hrubé chybě obrany prosadil Stančík a otočil vývoj utkání na 2:1. Divočáci se snažili ještě vyškrábnout zbytky sil a podařilo se jim i skórovat. Ledvinka však při zpracování míčku vyskočil jako nebožtík Kobe Bryant, a gól mu proto nebyl uznán.

Krutibrci si výhrou zajistili klidný střed tabulky, naopak Banány jsou i nadále namočeny do boje Černého Petra soutěže.

Krutibrci  - Divoký banány 2:1 (0:1)

Branky: Mikulanda, Stančík - Červený; střely 11 - 8; přesilovky 1 - 0, bez využití; hvězdy: 1. Mikulanda, 2. Červený, 3. Stančík

Zde si prohlédněte tabulky.