Padevítky vedou!

Ve čtvrtek pokračovala školní florbalová liga. Termín naneštěstí kolidoval s divadelním představením a kulturychtiví zájemci se rekrutovali i z řad florbalistů. Místo míčku na palubovce raději honili Jednorožce v Minoru a na hřišti i v hledišti to bylo znát. 

Do prvního zápasu proti sobě nastoupily Divoký banány a tým padevítek. Padevěti nastupovali jako favoriti, přestože jejich střídačka zela prázdnotou. Žlutí se sice sešli ve větším počtu, ale postrádali góĺwomanskou jedničku Votlučkovou. Byli tak nuceni na strážce svatyně nominovat Zahradníka. Po úvodním hvizdu se iniciativy chopili fialoví a přesnou kombinací se dostávali do nebezpečných šancí. Banánům naopak rozehrávka vázla a k ohrožení Theuerovy brány se dostávali sporadicky. Skóre se měnilo po minutě hry, když síťku za nebohým Zahradníkem rozvlnil Valeš. Po pěti minutách hry prohrávali banáni už 3:0 a obrana jim hořela jako papír. Padevěti razili jednoduchou taktiku: „Když nevíš, co s míčkem, dej to Valešovi a jdi se radovat na půlku.“ Valeš skutečně řádil jako černá ruka a byl k nezastavení a měl prsty ve všech gólech svého týmu. Poločas vyzněl jasně pro pa9, které si vytvořily pohodlný pětigólový náskok. Po změně stran nastoupili i navrátivší se kulturně obohacení spoluhráči. Žlutí ještě vykřesali malou jiskřičku naděje, když prudkou střelu ze standardní situace tečoval do sítě Janovský. Padevěti ale opět přitáhli uzdu a přidali další přesné zásahy. Diváci s napětím čekali, zda se Divoký banány dočkají potupné desítky, ale závěrečná siréna milosrdně ukončila jejich trápení. Utkání přineslo dva rekordy letošního ročníku – nejvyšší brankový příděl a 6 branek vstřelených jedním hráčem (Valeš, ráže Pa9 mm).

Padevět - Divoký banány 9:2 (5:0)

Branky: Valeš 6, Šindelář 2, T. Louda - Janovský, Fronc; přesilovky 1:0, využití 1:0; střely 35 - 12; hvězdy zápasu: 1. Valeš, 2. Šindelář, 3. Janovský

Ve druhém zápase proti sobě nastoupily Fidlovy děti a Kruti brka. V bráně fidlátek dnes nahradil nemocného Jersenského střihoruký všeuměl Kopřiva, pro kterého to byl dnešní šestý zápas! Předtím se totiž zúčastnil okresního kola SLZŠ ve florbalu, kde svými zákroky pomohl OG týmu k pěknému čtvrtému místu. Mezi zápasy si  ještě odskočil do divadla… Po pár odehraných minutách prvního poločasu se vedení ujali krutibrci. Dle komentáře Valeše, nyní již jen diváka, se jednalo o pěknou „jedovku“ Klauze. Šance byly na obou stranách, leč oba brankáři předváděli skvělé výkony a další gól v prvním poločase už nepadl. V průběhu druhé půle měla Kruti brka několik přečíslení a slibných šancí, ze kterých však vyšli všichni střelci naprázdno. Jak se říká - nedáš, dostaneš! Po chybné přihrávce se na polovině hřiště dostal k míčku Orság, který nekompromisně trestal. Po celou dobu vynikající Rodin poprvé kapituloval a bylo srovnáno. Skóre se do konce zápasu již nezměnilo, a tak se obě družstva rozešla s fotbalovou plichtou 1:1.

Kruti brka - Fidlovy děti 1:1 (1:0)

Branky: Klauz - Orságh; střely: 11 - 18; hvězdy zápasu: 1. Klauz, 2. Rodin, 3. Kubíček

Statistiky si prohlédněte zde.