Páteční dopis ve středu

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

čtvrtý zářijový týden je teprve ve své polovině, díky státnímu svátku a jednodenním podzimním prázdninám je však tato středa posledním školním dnem a přináší telegrafické informace. Teploty se pomalu sunou vzhůru a příchod babího léta je tady, hurá!

Pondělní assembly nižšího gymnázia celé patřilo studentské radě. Mladším studentům a zejména nováčkům bylo vhodné detailněji vysvětlit její činnost a blížící se prezidentské volby. Ani starší studenti v té době nezaháleli, konala se mj. porada TEDx týmu a schůzka k Duke of Edinburgh Award.

Kvintáni pokračovali ve svém politologickém projektu, zavítali na Pražský hrad i do Poslanecké sněmovny, stále jsou u nás na výměně němečtí studenti. Dvě skupiny studentů v pondělí podvečer vyrazily do pražských divadel, jedni na Hamleta, druzí na Dona Juana.

Včera odpoledne se pro změnu v našem divadle konala předvolební debata kandidátů na prezidenta studentské rady OG, dnes atletičtí reprezentanti soutěží ve čtyřboji ve Staré Boleslavi.

Samozřejmě k tomu všemu běží standardní výuka, nezahálíme, desetina školního roku je za námi. Příští týden začneme desetinu druhou a k tomu připojuji pozvánku na středu 4. 10., od 15 do 17 hod. se bude na ZŠ konat pravidelná a oblíbená akce OG Food Festival - ve zdravém těle (míněno zdravě vyživovaném) zdravý duch!

Užijte si státní svátek, případně prodloužený víkend, my, pedagogové OG, si užijeme setkání v Třeboni a příští pátek zase zprávy od nás, o nás, pro Vás.

Za OG Vás srdečně zdraví

Petr Chára