Páteční florbalová reportáž

V posledním zápase bloudivci konečně přemohli středočeské silničáře a proti papírovému favoritovi si připsali plný bodový zisk.

Zápas to byl podle diváků velmi pohledný, padlo dost gólů a vítězové si bodový import zasloužili. Již od začátku ukazovali vzteklouni větší hlad po gólech, tlačili se do brány a nutili soupeře k chybám. První potrestal po rychlé střele z jedničky Valeš, ideálně nahrával kapitán Hanzálek. Stejnou mincí, hned z protiakce odpověděl po akci Haltmara Poráč. Svižná hra přinášela spoustu šancí a také dost branek. Své bludišťáky poslal do vedení opět Valeš, avšak vedení opět dlouho nevydrželo, když Haltmar našel střílenou přihrávkou Poráčovu čepel a od ní se míček dokutálel za brankovou čáru. Loudaví se dnes vůbec neloudali a pořád tlačili na pilu. A když nemohli pobavit diváky pohlednou kombinací, pomohli si takovou bramborou, že by se za ni ani družstevníci z Čechtic nemuseli stydět. Šindelář plácl do míčku, po teči Kolomazníka se vznesl vysoko nad hlavy všech a… dopadl za brankovou čáru. Silničáři začali kmitat jak při inspekci ministra na déjedničce, ale Poryho tutovky ke srovnání nevedly. Po přestávce měli bludišťáci tlak a ostřelovali branku svého soupeře. Valeš dokonce napálil tyč, avšak odražený míček si vzal vrchní metař, prošel přes celé hřiště, zamířil k delší tyči a pověsil míček přesně do vinglu. Bylo srovnáno.

V následujících minutách to v hale cinkalo jak na Loretě, a to na obou stranách. Byly vidět pohledné kombinace, ale ukázalo se, že větší nedorazy jsou v obranné hře borců v oranžových dresech. A tak se otevírala poměrně velká okénka v jejich defenzívě. Ta byla popravdě děravá jak cesta z Babic na Doubek. Dvakrát nechali volného střelce a pěknými ranami zvyšovali Hanzálek a Valeš. Silničáři vrhli veškeré síly do útoku, obléhali brankoviště svého soupeře, gól však nedali. Naopak, utekl Valeš a zatloukl šestý hřebíček do rakve bodových nadějí metařů.

Loudaví a Steklý – Správa a údržba silnic Středočeského kraje 6:3 (3:2)

Branky: Valeš 4, Hanzálek, Šindelář – Poráč 2, Kašpar; střely 18 – 16; hvězdy: 1. Valeš, 2. Šindelář, 3. Poráč

Souboj dvou prvních týmů soutěže se musel obejít bez kapitánů a po dohodě s rozhodčími se hrálo jen se čtyřmi hráči v poli a jediným borcem na lavičce. Do utkání podle očekávání vstoupili lépe kumíčci, vodili si míček, ale zakončení bylo jalové. Hošťálek se bez svého oblíbeného parťáka bil na hrotu sám a do šancí se moc nedostával. Díky důrazné obraně dirigované Kárníkem a vynikajícímu Jersenskému faraóni dlouho odolávali. Po přesné přihrávce Kubíčka a ještě přesnější ráně Garbiniho z jedničky ale už musel kapitulovat. Potom se hra vyrovnala, dokonce došlo i ke srovnání skóre. Po zbytečném faulu pět metrů před bránou se k volnému úderu dostal Hošťálek a skrz děravou zeď poslal štiplavý pozdrav svému bráchovi. Ten si na míček sice sáhl, ale mimo tyče jej nevytěsnil – 1:1. Po poločase byli zase trochu lepší kumíčci, ale Kubíček s Garbinim nechali své střelky asi v šatně. Jersenský předváděl fantastické zákroky proti střelám i tradičním blafákům a la Kubíček a měl i potřebné štěstí, když míček asi dvakrát rozezvučel tyčku nebo přistál na horní síťce. A jak praví otřepané sportovní klišé, nadáš – dostaneš, Tonda vyslal do brejku Hošťálka, ten si poradil s dotěrnými obránci a s velkou klikou překonal svého bratra podruhé. Poslední čtyři minuty byly ve znamení setrvalého tlaku kumíčků. Úžasnými nápady ale fialoví neoplývali, Jersenský tahal z pytlíku s cedulkou „supr zákrok“ jeden exemplář za  druhým a dovedl svůj tým za třemi body.

Kumíčci – AlCuPHO 1:2 (1:1)

Branky: Garbini – J. Hošťálek 2; střely 18 – 16; hvězdy: 1. Jersenský, 2. J. Hošťálek, 3. Garbini

Zde si prohlédněte aktualizované tabulky.