Páteční hlášení

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

přesně v polovině listopadu přichází jubilejní desáté pateční zprávy. Svatému Martinovi to letos celkem vyšlo, a tak už jsme zažili první letošní sníh. Se sněhem a poklesem teplot bohužel přichází i ranní námraza a ledovka, proto buďme my, řidiči, zvláště po ránu velmi opatrní. O víkendu nás ale čeká více než deset stupňů, takže nic podobného snad nehrozí.

Pondělní ranní assembly nižšího gymnázia bylo věnováno literatuře, a to přímo jednomu specifickému žánru: detektivce. Děkujeme kolegům ze sekce českého jazyka a literatury.

V úterý se v Praze konal veletrh zahraničních univerzit, na nějž vyrazila i velká skupina našich septimánů. Měli tak možnost setkat se zástupci nejen z Evropy, ale též z USA a Asie. Když už jsme u univerzit a tím absolventů, určitě stojí za připomenutí dva články, které nezávisle na sobě vyšly v českém a americkém (mezinárodním) tisku a týkají se dvou našich bývalých studentů. O Thee na Cambridge a Leošovi v USA se dočtete na našem facebooku.

A když už tam zavítáte, mrkněte se také na naši účast na Velké kunratické. Naleznete tam též pozvánku na konferenci o vzdělávání PREF 2019 na pražském Výstavišti, kde se můžete potkat s představiteli OPEN GATE.

Ve středu se mj. konalo celostátní testování tercií v oblasti environmentální výchovy, do školy zavítala představitelka další mezinárodní univerzity, která má kampusy v USA a Evropě, naši dobrovolníci vyjeli v rámci komunitní činnosti do Alzheimer centra a večer už jsme se chystali na den otevřených dveří.

Po deštivé středě nás přivítal slunečný čtvrtek, den jako stvořený na návštěvu našeho areálu. Vše proběhlo hladce, zapojila se spousta studentů i kolegů, všem děkujeme a hlavně vám, návštěvníkům, za to, že jste se přijeli podívat.Další hromadná možnost bude v lednu, ale můžete zavítat kdykoli po domluvě na individuální návštěvu.

Ten večer na kolejích proběhla soutěž Palačinka, výsledky a obrázky budou určitě brzo následovat.

Je zde konec prvního čtvrtletí, čtvrtina tohoto školního roku za námi, kolegové již zapisují průběžné hodnocení na ManageBac. Můžete se podívat a rozhodnout se, koho chcete v posledním listopadovém týdnu navštívit v rámci třídních schůzek a konzultací s učiteli.

V neděli je třicáté výročí Sametové revoluce a my si jej připomeneme v pondělí speciálním projektem vč. celoškolního assembly. Vy si jej o víkendu připomeňte, jak a kde chcete, a ať  je dnes hodnocení událostí a následného vývoje různých lidí lidi různé, jedno je 100% jisté. Bez svobody a demokracie by jednoduše nebyla OPEN GATE a naše děti by neměly takové možnosti, jako mají. Co víc si přát.

Snad jen další a další novinky a zprávy z naší moderní a svobodné školy a to Vám mohu slíbit.

Za kolegy přeji hezký a pohodový víkend bez nervů a stresu.