Páteční pozdrav ze základní školy

Vážení rodiče,

zdravíme vás všechny ze základní školy Open Gate na konci dalšího týdne. Vichry uplynulých dní nám v Babicích naštěstí žádné škody nenadělaly, ale v pondělí přinesly sněhové vodorovné provazce. V tu dobu jsme měli zrovna plavání a pohled z oken bazénu byl až strašidelný.

Nicméně vichry ustaly a v Open Gate pokračujeme dál a pevně v pilném studiu, poznávání světa, učení, vzdělávání, výchově…

Vzhledem k tomu, že v současné době probíhá u paní Markéty Lepičové přihlašování zájemců ze čtvrté a páté třídy na oficiální cambridgeské zkoušky, dovoluji si připomenout, nebo motivovat vzpomínkou vedoucího anglického oddělení pana Luka Ryana:

KET and PET: Last week, students from classes 4 and 5 did their practice tests for KET and PET. They all did very well and both Eric and I are sure that all of the students who do the proper KET and PET in May will get great results. In particular, the visiting examiners from Akcent College for the speaking test were so impressed with how well all the children speak English!

SPELLING BEE: Last Friday, following on from class and school spelling bees, six students from Open Gate went to Sunny Canadian to take part in the district spelling bee. It was a wonderful morning and the Open Gate students really did the school proud and showed how hard they work at English.

Dnes uplynulo 80 let od obsazení Čech a Moravy nacistickým Německem, jistě si toto připomeneme také v rámci oáz či jiných projektů. Média jsou tyto dny plná různých reportáží a zpráv z tohoto temného období, proto vnímáme ve škole jako nosné právě tyto okamžiky moderních dějin dětem připomínat, aby si byly vědomy daru svobody, míru (i když to zní jako klišé, ale klišé to není) a mohly tyto historické zkušenosti uchovávat jako poučení do svých životů, rozhodování… Věřím, že i vy si doma najdete čas, abyste s dětmi o těchto aktuálních výročích promluvili.

Ve středu proběhlo naše Morning Oasis Assembly, na kterém jsme se potkali s dobrodruhem panem Albertem Fikáčkem. Protože se jednalo o mé poslední Assembly zde, snažil jsem se si ho prožít, rozloučit se s dětmi. Moc mile mě pak překvapilo, že kolegové s dětmi připravili rozloučení pro mě. Jejich krásná slova, dáreček v podobě malých srdíček od dětí, 9 rad na cestu od paní zástupkyně (za každý rok 1 rada) a video s fotografiemi za devět let v Open Gate mě velmi mile potěšilo a vedlo k uvědomění, že to mělo smysl. Děkuju. A děkuju také Vám milí rodiče za všechna slova a pozornosti. Ještě se ale neloučíme, jedeme dál…

Příští týden čeká třeťáky ve středu výlet do ZOO a páťáci ze čtvrtka na pátek mají své tradiční soustředění (TCLB – těžko na cvičišti, lehko na bojišti). Ještě si dovoluji připomenout, abyste s tím počítali, že za dva týdny v pátek 29. března bude ředitelské volno.

Milí rodiče, přeji krásný víkend. V neděli má být až 20 stupňů, tak s radostí na kola, do lesa, do běhu (a trénovat na RUN AND HELP).

Krásný víkend…

Za tým ZŠ