Páteční pozdrav ze ZŠ

Vážení rodiče,

zdravím vás v pátek, kdy je tady v Open Gate od rána rušno, neboť páťáci dnes ve škole přespávali. Měli totiž své soustředění TCLB (těžko na cvičišti, lehko na bojišti) k přijímacímu řízení na gymnázia. Do večera si trénovali různé úlohy a dnes ráno dělali již přijímačky nanečisto. Večer si byli ale také zaplavat, aby se naučili také správným způsobem odbourávat stres. Celou akci (i když byla náročná) si užili, a tak by to mělo být…

Tento týden bylo již většinou jarní počasí, kterého využili naši třeťáci, když ve středu vyrazili do ZOO. Pobyt venku a sledování různých živočichů si moc užili. Přestávky na dvorku jsou také plné pohybu a vyloženě lákají ven. V souvislosti s tím bych vás rád poprosil, abyste již odnesli dětem ze školy boby, sáňky; myslím, že v tomto školním roce je v Open Gate již konec zimním radovánkám.

V souvislosti se začátkem jara bych vám rád připomněl, že se také blíží tradiční akce RUN AND HELP. Dovolte mi nechat promluvit jejího zakladatele pana Cháru:

Zdravím všechny rodiče ze základní školy. Přečtěte si následující email:

Ahoj , 
jmenuji se Lukáš, je mi 19 let a chodím do školy v Jedličkově ústavu v Praze. Narodil jsem se s dětskou mozkovou obrnou,  nemůžu chodit, mluvit, sám se nenajím a ani nenapiju. Celodenně se o mne musí někdo starat, komunikuji hlavně přes počítač a snažím se psát. Ve škole mě nejvíce baví počítače. Mám mladšího brášku Kubíčka, kterého mám moc rád. Aby se moje problémy nezhoršovaly musím pravidelně cvičit. Rehabilitace jsou časově i finančně náročné, proto vám moc děkuji za pomoc.

Lukáš

Toto je hlavní (a nikoli jediný) příběh letošního Run and Help.

Nyní pro připomenutí známého (nového jen pro pár studentů prim a nově přestoupivších): RaH vznikl před 5 lety u nás na OG - jedná se o společný charitativní běh: každý běží kolik chce  a každý přispěje kolik chce. Je to opravdu velmi prosté. V dosavadních ročnících se vždy účastnili všichni žáci i studenti a zaměstnanci. Postupně se k nám přidali tisíce dalších a už se vybralo přes 4 mil korun!

Věřím, že se všichni těšíte na nové lidské logo, nové natáčení z dronu, nové zážitky, hezké počasí a proběhnutí v areálu či v lese. A hlavně na dobrý pocit z pomociJ.

Pokud si chcete společně připomenout na třídnických hodinách, můžete využít třena tato videa:

https://www.youtube.com/watch?v=tUfn4cTlVMw&t=4s https://www.youtube.com/watch?v=SIUsz6UgwdI&t=39s https://www.youtube.com/watch?v=esAPXIsP-MM&t=3s

A kdy to letos vypukne??? Cca v polovině dubna, budeme bedlivě sledovat předpověď počasí!!!

Petr Chára

Příští týden ve středu proběhne v divadle školy od jedné hodiny divadelní představení pro naše žáky, které nám přijede zahrát divadlo Buchty a Loutky. Zahrají nám představení Norská pohádka. V tento čas jste bývali zvyklí na Divadelní festival a my si alespoň tímto způsobem chceme připomenout Mezinárodní den divadla.

Příští čtvrtek má gymnázium maturitní ples a v pátek je v celé škole ředitelské volno. Naši učitelé se ale ve škole budou ten den školit.

Ve čtvrtek 28. března na Den učitelů bude vyučování jako v pátek, nebudou kroužky a autobus pojede ve 13:20.

Milí rodiče, můj poslední páteční pozdrav v OG (příští bude totiž čtvrteční) končí a mně nezbývá než vám popřát krásný víkend!