Páteční pozdrav ze ZŠ

Dear Parents,

I hope you have all had a good week. It was nice to have a free day on Wednesday.

It has been an interesting week in Open Gate Primary School with plenty of activities going on to keep everyone busy!

Class 5 had their last ever grammar test in the primary school. I can’t believe it has been five years since they started in Open Gate. It has been such a great journey teaching them English for five years and watching them grow and develop into such wonderful people. They all received their results from the gymnasium entrance exams earlier this week and I wish all of them the very best of luck as they get ready to move forward into high school!

On Tuesday, we had Morning with Decathlon (Dopoledne s desetibojem), which was organised by Bara Davis. All the primary school students were put through their paces as they took part in athletic challenges. After all, a healthy body is a healthy is a healthy mind and there are certainly a few Emil Zátopeks, Ester Ledeckás and Jaromír Jágrs among them!

And there are a few Pavel Nedvěds and Petr Čechs too after Open Gate sent two teams to the McDonalds Cup football event on Thursday. Both the junior and senior team played very well and based on their fantastic skills, surely it’s only a matter of time before the Czech Republic win the World Cup!

On Thursday, class 3 departed on their trip to Potštejn where I am sure at the time of writing, they are having a lovely time!

Class 2 were also on a trip on Thursday. They visited the Old Town Square in Prague and the Old Town Hall. They also went to Karlín Theatre to see a performance called Jak se dělá muzikál, which they thoroughly enjoyed!

Next week is a big week for classes 4 and 5 as they are doing the KET and PET exams. Eric and I know they have all worked so hard during the year for them and we are sure that they will do very well. If you see them on Thursday, please wish them good luck!

Wednesday next week is also another public holiday so I hope you all enjoy the free day and have a very nice week!

Regards,

Luke Ryan

Milí rodiče,

celý týden se ve škole něco dělo.

V úterý Bára Davis zorganizovala pro naše/vaše děti desetiboj a troufnu si říct, že v mnoha dětech dřímá sportovní duch! Soudě podle nadšení si děti den užily! Děti si změřily síly v rámci projektu Sazka Olympijského víceboje. Poměřily se v šesti disciplínách a splnění dalších dvou je čeká v rámci hodin TV. Všichni se na disciplíny vrhli s vervou profesionálních sportovců a samozřejmě s úsměvem.  Na konci roku se všichni zúčastnění mohou těšit na Diplom a v příštím roce také na další akce spojené s Olympijským vícebojem. Moc děkujeme, Baru!

V úterý se také naši páťáci dozvěděli výsledky jednotné přijímací zkoušky a jsme na ně pyšní! Gratulujeme! Ano, je třeba podotknout, že to byla dřina, ale vyplatila se!!! = toto je motivační věta zejména pro současné čtvrťáky J

Ve čtvrtek se třeťáci vypravili se Sašou, Maruškou a Ilonkou do dětského domova v Potštejně. Jsme moc zvědaví, jaké dojmy si z návštěvy přivezou, program mají nabitý.

Ve čtvrtek 2. 5. se výběr chlapců zúčastnil okresního kola McDonald´s Cupu, které proběhlo na Městském stadionu v Čelákovicích. Mladší žáci po sérii remíz skončili mezi svými vrstevníky na 9. míste, starčí žáci se probojovali do vyřazovací části a obsadili 7. místo. Děkujeme nominovaným fotbalistům za vzornou reprezentaci školy! Stando, děkujeme!

Ve čtvrtek jsme měli ve škole návštěvu 30 lidí ze základní školy v Olomouci, kteří se byli inspirovat našimi skvělými učiteli a velmi oceňovali, jak se naše/vaše děti umí chovat a jaká nám tady panuje prima atmosféra.

V příštím týdnu u nás přivítáme „skoroprvňáky“, kteří stráví dvě hodinky se svými budoucími učiteli a patrony, doufáme, že se jim u nás bude líbit.

V pondělí 13. května proběhnou třídní schůzky – od 17 hodin v divadle školy, od 17.30 ve třídách. Všichni jste srdečně zváni.

Uf, byl to náročný týden plný aktivit, ale prima! Už se těšíme na ten další.

Báječný víkend Vám všem přeje

Petra Kobrová a celý tým ZŠ