Páteční pozdrav ze ZŠ

Dear Parents,

I hope you have all had a good week. After weeks of complaining that the weather was too cold and rainy, now the heat is upon us, I almost finding myself wishing for the chilly temperatures of May. Almost, not totally! 

This week in the Primary School we had presentation week. The feedback from the teachers about the presentations has been excellent and we are all so proud of the great work which all the students have done. It has been a pleasure walking the halls of the primary school to see all the beautifully prepared presentations which have been lining the halls.

And at DOKin2019 today, it was a wonderful opportunity for students and staff alike to get the chance to see presentations from all the different classes. We really do have so many talented students in Open Gate.

Ve všech třídách tento týden probíhaly závěrečné oborové prezentace.

Bylo milé vidět podporující rodiče, kteří si ve svém jistě nabitém diáři udělali prostor, aby přišli podpořit své děti. Moc děkujeme! Oborové prezentace probíhají v každé třídě již  několikátým rokem a je dechberoucí vidět tak malé děti, s jakou grácií zvládají přednést téma publiku. Záběr témat, struktura, systematizace práce, grafické zpracování, technika projevu, zpětné vazby a otázky publika,... byly opravdu úžasné! Obdiv zaslouženě patří dětem, díky za podporu samozřejmě rodičům. Moc děkuji všem učitelům a asistentům, kteří děti profesionálně provázeli od výběru tématu, zpracování myšlenkových map a členění až po techniky mluveného projevu! Přátelé, jste borci, díky!

Next week is School in Nature which is always a fantastic way to round of the school year. We are all looking forward to spending the week in the beautiful Krkonoše Mountains. We will be posting updates and photos during the week so be sure to check out the Open Gate website.

On Thursday evening we will be having a party and disco and Monika made a great suggestion of some fancy dress for it. Below is some information in Czech from Jana about the idea.

Prosíme rodiče, aby dětem s sebou na školu v přírodě přibalili nějaký zajímavý, netradiční nebo starý kus oděvu, zkrátka něco trochu bláznivého. Využijeme je na zpestření tanečního večera. Stačí jen jedna věc, nemusí to být nic složitého ani žádný kostým, jen nějaká drobnost, na kterou doma narazíte (třeba něco retro :-)). Děkujeme!

A protože život kvapí, další myšlenky již jsou v Kořenově, na škole v přírodě. Podrobné informace jste obdrželi od Markéty, tedy jen doplnění:

Balte prosím s dětmi. Vše podepište, ukažte svým ratolestem, kde co mají, jak mají nakládat se svými věcmi (i těmi špinavými) a když to jenom trochu půjde, ať si sbalí sami (vy odvážlivci, kteří se do tohoto projektu pustíte, dohlédněte hlavně na pevné boty a nepromokavou bundu - vše ostatní lze zajistitJ) a po srdceryvném rozloučení si užijte týden bez dětí, my jsme moc rádi, že nám je ještě před prázdninami „svěříte“!

Marketa sent information by email about the organisation for the last week of school yesterday afternoon so be sure to check it out.

On the Monday afternoon of the final week, we will have our first ever (and hopefully it will become annual) Class 5 vs Teachers Softball (Baseball game)! It will be the Class 5 Foxes up against the Teaching Tigers. First ball is expected to be pitched at 13.00 and you are all very welcome to come and watch the game in what I expect to be a resounding victory for Class 5. Firstly, because most of the teachers have never played before, and secondly, because I have seen how good class 5 have got at softball. But I am sure it will be a tremendous game.

After that, on the Monday afternoon, Eric and I will organise other games and sporting activities for the students so it should be a fun day!

V úterý dopoledne čeká děti přednáška “Češi pomáhají želvám v Indonésii. Třeťáci celý rok v rámci celoročního projektu hledali odpovědi na otázky týkající se přírody. Také jejich témata s přírodou živou i neživou úzce souvisí. Adélka se inspirovala svou kamarádkou Viktorkou a připravila svou prezentaci o dobrovolnících, kteří pomáhají zachraňovat želvy v daleké Indonésii. Na závěr děti, učitele a asistenty  pozvala na přednášku, která nám o tomto tématu poví více. Společně s její maminkou jsme se rozhodli, že by bylo skvělé, kdyby se o tématu dozvěděli všichni žáci OG, a proto jsme Hanku Svobodovou i devítiletou Viki pozvali k nám do školy.

Současně proběhne i dobrovolná sbírka na POMOC ŽELVÁM V INDONÉSII. Chcete-li pomoci, můžete přispět libovolnou finanční částkou. DĚKUJEMEJ!

So, have a pleasant and enjoyable weekend whatever you are doing and we will see you all on Monday morning as we load up the buses before departing to the mountains.

Kind regards,

Luke a celý tým ZŠ