Páteční pozdrav ze ZŠ

Milí rodiče,

máme za sebou další slunečný týden plný nejrůznějších zážitků. Prvňáci už se seznámili se všemi samohláskami a prožili první lekci Metody dobrého startu. Druháci se dále věnují tématu olympských bohů, ve výtvarce vyráběli starověké lyry a noty. Třeťáci se v rámci tématu les vydali do okolí školy a přinesli tolik hub, že si jejich paní učitelka užila bohatou večeři. J Čtvrťáci se ponořili do pravěku, svědčí o tom plakáty popisující různé zajímavosti od dinosaurů až po život našich pravěkých předků. Páťáci si ve středu užili s prvňáky společné odpoledne s návštěvou babické kavárny, v pátek pak svým nejmladším spolužákům četli během ranní oázy.

Říjen se blíží a s ním i volitelný předmět. Děti se mohou těšit na pestrou nabídku zajímavých aktivit. V příloze najdete anotace jednotlivých předmětů. V pondělí ráno (9:00) obdržíte e-mail s odkazem k přihlášení vašeho dítěte.

Dále jste srdečně zváni na Kavárnu pro rodiče zaměřenou na matematiku profesora Hejného. Uskuteční se ve středu 25. září v čase od 16:30 do 17:30 hodin. Primárně je určena rodičům prvňáků, ale vítáni jste i všichni ostatní. Seznámíme Vás s principy této metody, která vychází z genetického konstruktivismu. Společně projdeme „rodičovské desatero“ a představíme si některá matematická prostředí, ve kterých budou vaše děti pracovat. Sami si budete moci vyřešit různé matematické úlohy a prohlédnout si pomůcky, které ve výuce využíváme. Kavárnu povede Saša Děžinská.

Dear parents,

I hope you all had an enjoyable week and are looking forward to a relaxing weekend. We have had a lot of fun in English this week. Be sure to check out the website to see what the children got up to during the week.

I would also like to congratulate Jana Kotikova who is getting married next Friday! We all wish Jana and her husband to be the happiest of lives together!

Parents of students in classes 2 to 5, don’t forget to sign up for the Adaptation trip in October if you haven’t already. We are all looking forward to what I am sure will be a very enjoyable few days away.

Other than that, have a pleasant weekend and dare I say it, the weather is looking good too!

Regards.

celý tým ZŠ