Páteční pozdrav ze ZŠ

Dear parents,

today, the adaptation trip for classes 2, 3, 4 and 5 has come to a close. It was a wonderful experience for the children, as well as the teachers. It was an intense three days full of challenging but exciting activities.

We tried rock climbing, high ropes, archery, bungee running and even horse riding. We created and built things together. We had a bonfire and even danced at the disco. We have learned many new skills, overcome our fears, made new friends and made a lot of new memories together as a group. It was all very exciting and we're coming back tired, but happy!

We expect to be back at Open Gate around 4 o'clock and we're sure the children will be happy to tell you all about the trip.

A JAK NA DOMÁCÍ SCÉNĚ?

Ve středu prvňáci vyrazili na první společný výlet do nedalekých Uhlířských Janovic. Tam se nachází malá rodinná farma s poetickým názvem Bláto. Navzdory předpovědi počasí tam bláta tolik nebylo. Naopak, prožili jsme krásný, slunečný den obklopeni zvířaty hospodářskými i těmi ryze domácími. Domů jsme se vrátili s mléčnými výrobky jako je jogurt, tvrdý i měkký sýr nebo třeba polotvrdý sýr Halloumi. A samozřejmě bohatší o spoustu informací a zážitků.

Ve čtvrtek nás čekala velká spousta teambuildingových aktivit. Měli jsme možnost upevnit naše kamarádství a poznat se zase o trochu více. Jako důkaz jsme si vytvořili překrásná kočičí trička v barvě našeho třídního kamene. Samozřejmě jsme nezapomněli na naše spolužáky, kteří s námi v tento den být nemohli, jsme přece tým! Odpoledne jsme tancovali mezi kapkami deště a prvňáci dostali prostor „vyřádit se“ v babickém lese. Kupodivu jsme se vrátili v plném počtu.

V pátek jsme se vrátili do školních lavic a zopakovali jsme si čtení, psaní a počítání. To abychom nevyšli ze cviku!

Děkuji všem dětem i dospělým, kteří tu s námi a pro nás byli. Bylo to fajn. Krásný víkend.

Saša

Zveme všechny zájemce na kavárnu pro rodiče ve středu 23/10 od 16 hodin – téma je i-zámky. Co jsou „i-zámky“? Co mi říkají o prospěchu mého dítěte? A jak se mu/jí tedy ve škole daří? A co škola hodnotí? Jaký je vztah mezi hodnocením na i-zámcích a vysvědčením? Je mou povinností sledovat i-zámky? Jak často se objevuje na i-zámcích hodnocení? Kdo jej zadává? Co je to ta váha?... Pokud se Vám hlavou honí tyto a další otázky spojené s hodnocením na i-zámcích, přijďte na kavárnu pro rodiče, kde si vše vyjasníme.

Těším se na Vás! Petra Kobrová

Celý tým ZŠ přeje příjemný víkend!