Páteční pozdrav ze ZŠ

Dear Parents,

we hope you are all well and that you enjoyed the autumn break. It’s always good to recharge the batteries and we are all looking forward to the next few weeks leading up to festive times at Christmas.

Po prázdninách jsme zpět ve škole. V třídách se různým způsobem objevuje téma podzimu, halloweenskou výzdobu střídá padající listí. Všechny třídy již prožily program zaměřený na „dušičky“ a jejich význam v naší kultuře. Páťákům čtvrteční den zpestřila návštěva dětí ze školky v Benicích. Třeťáky pak v pátek ve vyučování navštívila jedna z maminek, která společně s další pomocnicí ukázala dětem kterak z padákového lana vyrobit náramek s nosností 250 kilogramů pro použití v krizových situacích, což se v džungli (ročním tématu třetí třídy :-)) může hodit.

Po čase opět připomínáme, že naše škola disponuje krásnou a hlavně bohatě naplněnou knihovnou (přes 30 tisíc knih), která je k dispozici nejen dětem, se kterými ji navštěvujeme v průběhu vyučování, ale také vám rodičům. Knihovna je otevřena od pondělí do čtvrtka od 7:00 do 19:00. Knihy můžete vyhledávat nejen přímo v policích, k dispozici je také on-line katalog - lib.opengate.cz.

S přibývajícími chladnými dny a proměňujícím se šatníkem připomínáme pravidla pro nošení uniforem (najdete po přihlášení do eshopu - eshop.opengate.cz) i doporučení, aby děti měly každý den k dispozici oblečení na převlečení.

We would like to ask you to remind students to have proper uniforms when coming to class. Ties must be worn on Mondays and on days when we have primary school assembly. Students should wear proper Open Gate sweaters to class and not other sweaters or hoodies.

We would also like to ask parents to remind students who arrive to the school before 8:10 that they have to go to Druzina. Even if it is for 5 minutes. We cannot have students in the locker area or the corridors before 8:10 as there is no supervision there. Students who are with parents are allowed to be in the locker area and corridor before 8:10.

We appreciate your cooperation with both of these, thank you.

V příštím týdnu nás čeká první letošní den otevřených dveří. Ve čtvrtek 14. listopadu jsou vítáni nejen všichni zájemci o studium na naší škole, na ZŠ i na gymnáziu - opengate.cz/dny-otevrenych-dveri.

V průběhu celého týdne pak probíhají individuální konzultace. Podrobný rozpis včetně míst konání naleznete u vstupu do školy.

Next week starts the first round of parents’ consultations of the school. Luke sent details earlier in the week about consultations for English teachers and Marketa has sent details about consultations for Czech teachers. It is an important reflection on how students are doing after the first couple of months of school and we are looking forward to meeting you.

Other than that, we wish you all a pleasant weekend and as it is St. Martin’s Day on Monday, if you are planning to enjoy a tasty feast of goose, dobrou chuť!

Celý tým základní školy Open Gate přeje krásný víkend!