Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

jsme v polovině listopadu, teploty se po ránu přiblížily k nule, stále však přes den pokračuje poměrně suchý a slunečný podzim.

Dnes je za námi přesně čtvrtina tohoto školního roku, koná se pochopitelně čtvrtletní pedagogická rada, kde zhodnotíme uplynulé období a zároveň se podíváme na plány v tom nadcházejícím.

Na úvod mi dovolte krátký pohled na uplynulé dva týdny prostřednictvím dvou velmi rozdílných, ale rozhodně zajímavých akcí.

A) Krajské kolo LO. Gratulujeme postupujícím.

B) Missák OG 

Týden zahájilo tradičně assembly, tentokrát připravené naším pedagogickým centrem, a týkalo se prevence šikany.

Němčináři ze septim vyrazili na několik dní do Berlína, většina ostatních studentů prezentovala své „vědecké“ výzkumy a projekty v rámci příprav na Science Fair.

Skvělá zpráva přišla ze Stuttgartu, kde se naši studenti opět neztratili na mezinárodním debatním turnaji EurOPEN a Alex si navíc přivezl první a třetí místo. Více na FB. Velká gratulace!

Na Managebacu byste měli mít přehled o současném průběžném hodnocení Vašich dětí a příští týden se konají schůzky a konzultace. Informace jste obdrželi v samostatném emailu, já jen připomínám rodičům denních studentů, že pokud se u nejvíce vytížených kolegů nedostává prostoru, využijte po dohodě též individuální termíny mimo tyto oficiální. Děkujeme za pochopení.

Naši studenti si na zpříjemnění odpoledne a podvečera během třídních schůzek připravili spoustu dobrého občerstvení. Samozřejmě budeme rádi, když se do bohulibé akce aktivně zapojíte a něco dobrého si koupíte, ale také třeba něco upečete a přinesete. Příspěvky vybrané za jídlo a pití půjdou na podporu nadace Život dětem, pomáhájící nemocným, handicapovaným či opuštěným dětem, které se ocitly v obtížné životní situaci. (http://www.zivotdetem.cz/).

Druhý den třídních schůzek si také budete moci zakoupit Vánoční hvězdu, výtěžek putuje na podporu Hematoonkologického oddělení Dětské kliniky v Olomouci.

Připomínám též konání charitativního boxerského zápasu v rámci Movemberu v úterý 20. 11. od 19:00 ve sportovní hale.

Příští týden je tedy extrémně nabitý, kromě mnoho dalšího nás ve čtvrtek 22. 11. čeká dlouho avizovaný Den otevřených dveří. Otevíráme v 15.00, do 18.00 bude návštěvníkům k dispozici celá řada kolegů a studentů. Poslední šance připomenout ho známým.

Příští týden se tedy na Vás moc těšíme, do té doby se mějte fajn.

Srdečně zdraví

Petr Chára