Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

Since we've no place to go
Let it snow, let it snow, let it snow.

Utekl druhý adventní týden, vánoční atmosféra nás již úplně pohltila. K Vánocům patří též setkávání s rodinou a s přáteli. A jelikož OG je vlastně také taková rodina, tak se samozřejmě (ale nejen v tomto čase) setkáváme s absolventy či bývalými kolegy. Všem, které jsem v posledních dnech potkal, děkuji za setkání, je skvělé, že i daleko za hranicemi ČR čtěte páteční zprávy na webu, jste stále v obraze a v kontaktu. Speciální díky Chrisi N. (ex-kolega) za návštěvu a setkání a teď nejen pro něj zprávy o počasí.  Teploty klesly pod nulu, také nám trošku nasněžilo a momentální pohled z okna je zimně idylický. Bílý zmrzlý sníh se třpytí pod modrou oblohou.

Pondělní assembly si se svými studenty připravily kolegyně ze sekce výtvarné výchovy a umění. Díky moc, zde jsou však slova zbytečná, mrkněte se na fotky na FB. Tam také mj. naleznete úspěch našich studentek v soutěži v aplikované ekonomii a vánoční atmosféru z Drážďan.

V pondělí také naši plavečtí reprezentanti „vykradli“ turnaj v Čelákovicích a přivezli ohromné množství pódiových umístění vč. zlatých. Gratulujeme!

V úterý se konal druhý ročník OG Science Fairu, informace o něm jste již dostali, proto dnes již jen konstatování, že akce proběhla hladce a úspěšně. Byla navíc zajímavá, inspirativní a rozhodně ji budeme opakovat. Díky všem organizátorům i prezentujícím.

Ve středu proběhla astronomická olympiáda a další sportovní akce. Tentokrát florbalisté přivezli pěkné třetí místo z krajského kola. Další gratulace!

Kvartáni pro změnu ve čtvrtek vyrazili do pražského Židovské Města, sextáni a septimáni přebírali na Staroměstské radnici stříbrné a bronzové certifikáty Duke of Edinburgh Award. Večer nemalá skupina studentů a kolegů vyjela do O2 arény fandit na Prague Playoffs – galashow světového parkuru.

Kromě toho všeho se samozřejmě učíme, prezentujeme, píšeme eseje, úkoly a vůbec se všeobecně a neustále vzděláváme.

Odpoledne probíhají přípravy na vánoční revue, nezapomeňte ve středu 19. 12. od 19.30 ve sportovní hale. Předtím ještě proběhne sváteční vánoční večeře pro základku (pondělí), pro primu až kvartu (úterý) a samozřejmě pro nejstarší studenty z vyššího gymnázia (středa před revue).

Přeji pohodový třetí adventní víkend, příští čtvrtek se těšte na poslední letošní zprávy a do té doby se mějte krásně a pohodově.