Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

všude kolem bílo, snad tu nesněžilo? Rok 2019 začal zimněji, a tak to vypadá venku konečně jako v zimě, a představte si, padal i sníh. Řekli byste, co je na tom překvapivého? Inu nic, jen podle zpráv v tomto moderním mediálním světe to vypadá jako začátek apokalypsy. Přátelé, je leden, napadl sníh, někde více, někde méně, tu spadl strom, tu se zahrabalo auto, ale je přeci jen leden. Areál OG je krásně pokryt sněhem, dnes navíc nádherně se třpytícím v ranním slunci. A studenti? Čím jsou mladší, tím mají větší radost. Dovádějí, koulují se, válí se ve sněhu, prostě užívají si zimních radovánek a to je dobře.

Ještě než se dostaneme ke stručnému přehledu dění v tomto týdnu, připomeňme si setkání absolventů v týdnu minulém. Naši společnou fotku najdete na FB, bylo to jako vždy velmi milé a příjemné. Nové zážitky, staré vzpomínky, vše pěkně propletené, atmosféra jako vždy velmi přátelská a neformální. Těšíme se zase za rok! A do té doby přeji nejen našim absolventům, ale Vám všem hlavně pevné zdraví, a když se k tomu přidá i trocha toho štěstí a pár pracovních i osobních úspěchů, určitě to nebude na škodu!

Pondělní assembly bylo věnováno matematice v praktickém životě. Studenti pod vedením kolegy Michalíka představovali různé školní akce, výpočty nákladů, přípravy rozpočtů. Zajímavé a užitečné, děkujeme!

V pondělí chodbami školy opět zněla koleda v rámci Tříkrálové sbírky, děkujeme koledníkům z naší základky.

Oktavány od pondělka po prvním letošním assembly čekaly IB Mock Exams, mezinárodní zkoušky nanečisto. Měli tak možnost si reálně vyzkoušet atmosféru i rozsah blížících se květnových mezinárodních zkoušek. Nyní vše vyhodnotíme, dostanou zpětnou vazbu a do reálných budeme držet palce!

Přivítali jsme další francouzskou studentku na měsíční pobyt v rámci spolupráce s partnerskou školu v Bretani. Tak, nechť se jí u nás líbí.

Konalo se další setkání o možnostech, radostech a strastech života a studia v USA, kvintáni mají dnes speciální workshop v rámci duševní zdravovědy.

Zároveň opět připomínám, že blíží poslední možnost navštívit školu na organizovaném dni otevřených dveří, konkrétně 24. ledna.

https://www.facebook.com/events/1163813924007255/

Již před Vánoci vyšlo první letošní číslo časopisu OG Chronicle, můžete si ho „prolistovat“ a začíst se. Děkujeme všem, kteří se na něm podíleli.

http://www.opengate.cz/cs/aktuality/15371/og-chronicle

Také připomínám, že za 14 dní je pololetní pedagogická rada, která shrne výsledky vzdělávání v tomto pololetí, a za necelé tři týdny pololetní vysvědčení.

Do té doby, stejně jako do konce školního roku, se ale stane ještě spousta a spousta událostí, o nichž Vás pochopitelně nejen v pátečních dopisech budeme stále informovat.

Na závěr, ještě jednou, užijte si rok 2019 ve zdraví a spokojenosti!

To Vám všem za OG přeje