Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

končí druhý únorový týden a k nám nesměle nakukuje jaro, projasnilo se, oteplilo, víkend určitě bude vybízet k venkovním aktivitám. Šance na to jít protáhnout tělo a připravovat se nejen na letošní Run and Help.

Určitě stojí za to připomenout loňský ročník a podívat se na to, komu jsme splnili sen. Připomínám, že jsme vyběhali přes 1,5 milionu korun českých a pomohli mj. Michalce, Vaškovi, Simonce a Lukášovi.

Společně s předchozími ročníky již je to krásná přehlídka naší a Vaší pomoci a úsilí a šťastných dětských tváří.

Vloni jsme jako bonus ještě získali ocenění od kolegů ostatních dárců za nejlepší český nefiremní sbírkový projekt.

To je myslím dost motivace k letošnímu ročníku a hlavně k šíření informace k zapojení dalších. A protože nic nemá v dnešní době takovou sílu jako sociální média, prosím, SHARE and LIKE

Nyní již společně tradičně nehlédněme do aktuálního dění poslední pěti dnů. Pondělní assembly bylo zasvěceno tématu Academic Honesty, nedílné součásti života a práce dnešního zodpovědného studenta.

Ještě před tím k nám již v neděli večer zavítali studenti ze španělského Alicante. Ty absolvovali v pondělí program se svými novými českými kamarády a krátkodobými spolužáky. V úterý společně vyrazili do Prahy a program zdaleka nebyl jen turistický. Navštívili Anglo American University, kde se po prohlídce seznámili se studijními programy na této nejstarší české soukromé universitě, a pak zavítali též na tu největší a nejstarší veřejnou Univerzitu Karlovu. I tam obdrželi informace o možnostech studia v anglickém jazyce. Samozřejmý společný tradiční český oběd, procházka v historických kulisách našeho krásného hlavního města a 12tihodinový maraton do puntíku naplněn.

V úterý vpodvečer se v divadle naší školy konala další "Kavárna pro rodiče", tentokrát o našem studijním programu International Baccalauréate. Hojná účast rodičů a kolegů svědčila o vhodném výběru tématu a zpětná vazba od rodičů celou akci velmi ocenila. Připomínám, že v březnu nás čekají další dvě "kavárny". 5. setkání se členy Poradenského centra OG a 26. o možnostech studia po OG u nás i v zahraničí, vždy od 18.00. S blížícím se datem budete pochopitelně vyzváni k přihlášení.

Když už jsme u těch pozvánek, tak přijměte další. Naše oktavánka Maria Michopulu bude mít výstavu fotografií v Kasárnách Karlín (kavárna Bazén), v době od 7. do 13. března, vernisáž bude 8. od 18h, budou se hrát 60. léta a bude též malé občerstvení.

Ve středu se pro změnu vybraní zájemci zúčastnili exkurze do histologické laboratoře společnosti AESKULAB a měli tam možnost se seznámit s prací a výzkumem.

S tím mimo jiné souvisí čtvrteční setkání se sextány, kde jim byla představena možnost absolvovat studijní stáže. V posledních 14 dnech školního roku (či v naprosto výjimečných případech též v průběhu roku) mají studenti možnost požádat o uvolnění z výuky na odbornou stáž, která by jim pomohla lépe se seznámit s pracovním prostředním v nejrůznějších oborech a oblastech a pomoci tak při rozhodování o budoucím studiu a profesi. Tuto možnost mají pochopitelně již od loňska naši septimáni.

Do finále základní části se též blíží naše florbalová liga FLOG, za chvíli bude jasné, kdo bude pokračovat v play-off, více vždy na našem webu od nejpovolanějšího kolegy Michala Kašpara.

Ve čtvrtek se navíc naši florbaloví reprezentanti zúčastnili turnaje v Čelákovicích a přivezli čestné druhé místo, gratulujeme.

Včera byl též svátek Sv. Valentýna, který naši studenti oslavili mj. "valentýnskou diskotékou", charitativním prodejem valentýnských dobrot a volbou nejoblíbenějších párů školy. Určitě budou fota na všech našich tradičních místech.

A dnes se koná akce vskutku netradiční. Jak známo, Španělsko je katolická země, proto jsme pro návštěvu připravili vskutku originální překvapení. Jen pro ně (a náš doprovod) se dnes v 11.00 v kostele Sv. Tomáše na pražské Malé Straně koná mše ve španělštině.

Tak vidíte, na co všechno nepřijdeme. Dělo se toho pochopitelně mnoho dalšího, na spoustu dalšího nám již dnes nezbývá prostor, ale nebojte, za týden další zprávy z OG.

Užijte si snad slunečný víkend a mějte se fajn.