Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE, je tu opět pátek a to znamená mj. tradiční zprávy z Babic.

Týden začal nádherným slunečným počasím, teplotami přes deset stupňů (na sluníčku ke dvaceti!), zkrátka předčasné jaro. Dnes je sice pošmourno, ale opět se má vyčasit. V noci je však pod nulou, sníh na horách zůstal a zimní sportovci se mohou těšit na lyžovačku.

Týden to byl nabitý událostmi, děním tradičním i netradičním.

Mezi ně patřilo pondělní assembly nižšího gymnázia, tentokráte s hosty ze záchranné stanice pro zvířata. Zajímavé téma a informace, děkujeme moc za návštěvu a kolegyni za organizaci!

V moderních jazycích (jak se nazývá skupina druhých cizích jazyků) probíhala setkání a rozhovory s rodilými mluvčími.

Konalo se několik soutěží: okresní kolo zeměpisné olympiády, školní kolo matematické soutěže Pangea. Z krajského kola matematické olympiády přišly výsledky. Gratulace Jakubovi z oktávy ke krásnému druhému místo a zařazení mezi nejlepší matematiky v ČR v dané kategorii.

Nejen soutěžením živ je student OG, rád vyrazí též za kulturou. V úterý to bylo divadelní představeni Macbeth v Praze a ve čtvrtek autorské čtení v rámci akademického klubu tvůrčího psaní.

Ten den pro změnu kvinta vyrazila za zvířátky do pražské ZOO, jak jste si ostatně již všimli na FB.

A když už jsme u FB, prosím sdílejte se známými i přáteli mnoho důležitých informací:

  • Blíží se uzávěrka přihlášek pro letošní přijímací řízení.
  • Nadace KFF přijímá žádosti o stipendium – také jen do 1.3.
  • Rosteme, a tak hledáme nové kolegy.
  • Rádi bychom navýšili počty skupin běžců pro letošní Run & Help.

Vždyť víte, jakou dnes mají sociální média sílu, tak prosím pomáhejte dobré věci a myšlence. Díky.

A když už jsme u pohybu, mojí povinností je zmínit naši florbalovou ligu FLOG, odehrály se další zápasy, blížíme se do play off.

Mám pro Vás ještě jednu informaci – pro rodiče denních studentů, kteří vyplnili dotazník k nabídce služby Vodvoz – služba se realizovat nebude, zájem projevilo jen 12 rodičů (z celkem 24, kteří reagovali).

Dnes tedy celkově stručněji, před námi jsou jarní (zimní) prázdniny, tradiční to středoevropská záležitost. Lyžařům přeji hezké počasí na horách, nelyžařům pěkný týden kdekoli jinde, kde je jim dobře. Mějte se krásně, užijte si to, dávejte na sebe pozor a v pátek po prázdninách se zase těšte na obsáhlejší zpravodajství.

Srdečně zdraví