Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

další týden je za námi, zatímco minulý pátek jsme si připomínali svátek všech žen, dnešní datum a výročí s ním spojené patří k nejtragičtějším okamžikům naší novodobé historie. Dnes si připomínáme 80 let od obsazení Čech a Moravy nacistickým Německem a faktické likvidace naší republiky.

Doporučuji si připomenout v mnoha dnešních zprávách, komentářích, diskuzích, pořadech, akcích atd.

My si ale nyní stručně shrneme končící pracovní týden na OG, který doprovázelo poněkud „aprílové“ počasí. Chvíli slunce, chvíli déšť, občas sníh a hlavně pěkně čerstvo, větrno.

Týden jsme zahájili v pondělí na pravidelném assembly, a jelikož byl Evropský den mozku, připravili kolegové zajímavé aktivity a soutěže na jeho poznání a procvičení. Děkujeme!

V úterý jsme mimo jiné s kolegyněmi vyrazili na aktivní úterní prohlídku tratě na Run and Help. Letošní ročník se blíží, již za měsíc, v lese již po sněhu a náledí ani památky, ideální čas pro pohyb na zdravém vzduchu a na trénink. Doporučujeme!

Ten večer po sportu přišla i kultura. Terciáni v Divadle na Vinohradech zhlédli Romea a Julii, což jste jistě zaregistrovali na našem FB.

Kvintám, jak jsem posledně avizoval, začal v úterý ve školním divadle třídenní projekt psychologie.

Ve čtvrtek pro změnu naši mladí vědci a technici zavítali na Festival vědy a techniky do Pardubic.

Další zájemci se mj. chystají na velkou akci v rámci SingularityU Czech Sumitu, kam jsme dostali nabídku volných míst pro naše aktivní studenty v rámci projektu KidsXO.

Naši nejstarší, oktaváni, měli ve čtvrtek odborný workshop o přechodu na vysokou školu.

A když jsme dnes začali oním smutným výročím, zakončeme raději optimisticky a z jiného soudku.

Včera se českému fotbalovému klubu podařilo zase po 20 letech postoupit do čtvrtfinále Evropské ligy, navíc v naprosto neuvěřitelném, infarktovém a hektickém zápase proti trojnásobnému vítězi z poslední let. Čeští fotbaloví příznivci se radují bez ohledu na klubovou příslušnost, přesto: Ať žije SLAVIE! Velká gratulace.

Toť pro dnešek tedy vše, jen připomínám, blíží se také ples, blíží se běh a mnoho dalšího.

Za týden zase u zpráv, sledujte náš FB, Instagram, web a mějte se krásně.