Páteční zprávy z gymnázia

Vážení a milí rodiče, zákonní zástupci, studenti, absolventi a příznivci OPEN GATE,

po celý první dubnový týden panovalo velmi příjemné jarní počasí, lákající též k venkovním aktivitám. Ty ale většinou následovaly po nabitém vzdělávacím programu s celou řadou poučných a zajímavých doplnění.

Jedním z nich bylo pondělní assembly, kam jako hosté zavítali organizátoři Aloha kempu. Děkujeme za návštěvu a zajímavé informace!

V pondělí odpoledne odjela skupina studentů na pražský Žofín, kde se v rámci SingularityU Czech Summitu konala akce KidsXO, organizovaná týmem Startup and Innovation společnosti Deliotte. Mimořádně zajímavé odpoledne, setkání s inspirujícími lidmi a zároveň vyhlášení výsledků soutěže studentských projektů k možnostem inovace pražského letiště Václava Havla. Velká gratulace našim oceněným a vítězům.

Dokladem toho, že to v OG s inovacemi a technologiemi myslíme vážně, je další skupina téměř 30 studentů, kteří se přihlásili do soutěže a na workshop biomechaniky v plzeňské Techmanii příští týden. Budeme samozřejmě referovat.

Ještě v pondělí jsme stihli celodenní kurz praktické první pomoci, věnovaný našim kvintánům.

V úterý se mj. konalo krajské kolo matematické olympiády, kam vyjeli dva naši reprezentanti.

Nejen v  rámci příprav na letošní Run and Help jsme společně s kolegyněmi odpoledne vyběhli na trasu. A jelikož se nám to podařilo již po několikáté v řadě, stává se z toho pomalu tradice - příjemné běžecké úterky Babicemi a lesem kolem altánku ke kynologickému cvičišti ve Strašíně a zpět, cca 6 -7 km. Kolegyně, třídní prim, vedou přípravu nejen k RaH velmi zodpovědně, na FB jste se již jistě dočetli, že p. Procházková se svými studenty šla trasu prohlédnout, ale nedočetli jste se, že kolegyně Drábková se svými studenty připravuje speciální a památeční trička. Příští týden si navíc tyto aktivity prohodí, jedna prima bude připravovat trička a druhá vyrazí do přírody prozkoumat trasu běhu, připravit taktiku a strategii. Skvělé, děkujeme!

Tím se dostáváme k hlavní otázce posledních dnů, kdy bude RaH 2019? Náš dubnový kalendář je tak nabitý, že v něm není dne, kdy by se nekonala nějaká akce. Když vyloučíme dny, kdy se konají písemné maturitní zkoušky, zápisy do první třídy, písemné přijímací zkoušky na gymnázium a ústní pohovory, tak nám toho opravdu moc nezbývá. Do toho máme Velikonoce, juniorský maraton v Praze, dvakrát divadlo, duatlon v Čelákovicích, florbalový turnaj, jarmark tradic, obhajoby projektu ZSV, dvoudenní třídní schůzky, … A jelikož pochopitelně chceme RaH stihnout ještě v dubnu, nezbývá nám než část týmu obětovat a konat souběžně dvě akce. Předběžně tedy 23. dubna hned po Velikonocích! Save the Date! Budeme pravidelně informovat s přihlédnutím k vývoji počasí.

Dnes trochu přeskakujeme, nepostupujeme úplně chronologicky, ale nelze nezmínit jubilejní 10. maturitní ples, který se konal minulý čtvrtek na pražských Vinohradech. Skvělá akce jako vždy, náležitě jsme si to užili, děkujeme oktávě 2019.

Letošní ples je tedy za námi, už se můžeme těšit na ten příští. A bude rozhodně na co. Čeká nás totiž poprvé LUCERNA, Mekka české kultury. Zapište si tedy magické datum - 22. 2. 2020! S ročním předstihem zveme VŠECHNY studenty, absolventy, jejich partnery, rodiče, známé, příznivce. Premiéru v LUCERNĚ si nemůžete nechat ujít. Save the Date!

Zpět do dubna 2019, ve středu se konala další plavecká štafeta, reprezentanti OG z nižšího gymnázia skončili těsně na druhém místě. Skvělý výkon, gratulujeme!

Včera měli studenti kvint den plný venkovních, orientačních a tábornických aktivit v rámci příprav na expedice Duke of Edinburgh Award. Zároveň se konalo další krajské kolo, tentokrát chemické olympiády s dalšími dvěma našimi vyslanci. Odpoledne proběhlo další představení možností studia v rámci kariérního poradenství a na kolejích se konala kuchařská soutěž. Opravdu se nenudíme!

Večer další skupina našich reprezentantů odletěla do Barcelony na mezinárodní soutěž v robotice, která se koná dnes a zítra. A samozřejmě jsme nezapomněli na naše vyslance v Indii. Vše podstatné můžete sledovat na FB.

https://www.facebook.com/OGindia2019/

Ještě bych chtěl připomenout, že příští týden se koná tradiční OG Film Fest, středa a čtvrtek je tedy rezervován příznivcům kinematografie.

Vidíte tedy, že život na OG opravdu stojí za to a navíc Vás může motivovat a následně zavát kamkoli. Jedním z důkazů je též rozhovor s naší absolventkou, odkaz na něj najdete na našem FB.  A tímto se, nejen s Bibi (kterou extra zdravíme), pro dnešek loučíme.

Mějte se fajn v Japonsku, Indii, Singapuru, v Praze, na Šumavě, na Vysočině či v Posázaví.

Vždyť všude je krásně, užívejte si radostí, myslete pozitivně, život máme jen jeden.

Za OG